TopTrip

Берлин - туптящото сърце на Германия - от ВАРНА

Берлин е млад, див, пъстър, туптящ, звучен, "преливащ" от артистични души. Това е сърцето на Германия, което бие нестихващо през 20 век, бие и днес, но в ритъма на свободата, далеч от репресията. Адолф Хитлер имал грандиозни планове за града, той бил влюбен в него, за това отказва да го изостави. - "Ще устоя или падна с Берлин". Грандиозни булеварди окичени с липи и други благоуханни дървета, величествени неокласически сгради, музеи с безценни колекции, улици с изумителна графити култура, и не на последно място - неустоима улична храна! ТОВА Е БЕРЛИН или както го наричат – „Атина на Шпрее“.  

Берлин - туптящото сърце на Германия

4/3 НОЩУВКИ

Дата: 02-05 октомври 2021г.

 

Ден 1: Варна - Берлин

Сборен пункт на летище Варна в 04:10ч. за полет до Берлин в 06:10ч.

Кацаме в 07:40 (по разписание). Трансфер до хотела и настаняване (при възможност). Почивка за освежаване, след което ще закусим така, както го правят местните.

Ще започнем с "превземането" на Берлин с Gendarmenmarkt - просторен площад обграден от исторически сгради. В средата на площада гордо се издига "Концертната зала", а пред нея е статуята в чест на Фридрих Шилер - знаменитият поет и философ, смятан за една от най-значимите германски личности в историята. В двете страни на залата, като стражи се открояват Френската и Немската катедрала.

Продължаваме към друг популярна забележителност - Чекпойт Чарли - най-известният граничен пункт между Източен и Западен Берлин, превърнал се в израз на разделението, не само на Берлин, но и на цяла Европа. Докато сме тук, ще чуем трогателната история за семейства, които загубват своите близки по време на Студената война с разделянето на Берлин. Как се достига до там, че немската столица става център на разрушителната политика между САЩ и СССР.

На една ръка разстояние от пункта ще открием друго историческо място - "Топография на терора" - безплатен музей, който акцентира върху възхода и зверствата на националсоциалистическата работническа партия (нацистка) в Германия. Изложбата на открито проследява причините за появата на нацизма, дейни личности, злодеянията им и последствията за целия свят. Сградата някога е била централа на Гестапо с офиси на Хайнрих Химлер и други нацистки лидери.

Продължаваме изследването на Берлин с един от най-интересните музеи в града - "Бункер на берлинската история" намиращ се на гара Anhalter. Тук ще проследим историята на Германия от времето на Фридрих Велики (18 век) през Германската империя при Бисмарк, Третия райх, Студената война и падането на Берлинската стена.
(Посещение на музея с екскурзовод и входен билет - 20 евро)

Вниманието в музея е приковано върху изложбата за Адолф Хитлер.

Как се ражда нацизма?

Как достига до властта Хитлер?

Как се стига до всички умопомрачителни кръвопролития?

Загадките около личността на Хитлер, неговите сподвижници и изобщо периода на ВСВ остават гореща тема за конспиративни теории и куп други слухове. Ще видим и реконструиран оригиналния бункер на Хитлер с десетки снимки, документи, интериор и др. Недалеч от този бункер-музей се намира и мястото, където някога е бил истинското убежище на Фюрера, където той слага край на живота си (официална версия), заедно с неговата любима Ева Браун.

Излизайки от бункера ще направим почивка за обяд и халба немско пиво!

Ранният следобяд ще посетим площад "Potsdamer" за да видим как се е променила немската столица за кратък период. Някога площадът е бил разделен на две от Берлинската стена и е бил своеобразна ничия земя. Голяма част от сградите в продължение на години са били пусти, мрачни и рушащи се - в състоянието след ВСВ, а днес това е една процъфтяваща търговска зона с модерни сгради и магазини. И не на последно място Potsdamer platz е сърцето на ежегодния Берлински международен филмов фестивал. (Берлинаре)

Очаква ни разтърсващият сетивата Мемориал на убитите евреи в Европа (Берлински мемориал на Холокоста). 2711 бетонни плочи олицетворяват загубените животи и създават усещане за тъга и безпокойство.

Следва да достигнем и до епохалната Бранденбургска врата! Построена на мястото на старата градска порта и даваща началото на прочутия булевард "Унтер ден Линден" (под липите). Бранденбургската врата изумява със своя неокласически дизайн и емблематичната квадрига. Oсвен символ на империята, тя един от европейските символи на единството и мира.

Зад монумента се намира и огромният парк "Tiergarten", някога ловни полета, а днес любимо място за местни и посетители с великолепни алеи и зони за отдих.

В началото на парка е друга популярна сграда - грандиозният Райхстаг - седалището на националния парламент по време на Германската империя.

Какви събития водят до запалването на Райхстага през 1933г., кой стои зад това събитие и как Хитлер го използва за постигане на политическите си цели - тези и други въпроси ще анализираме докато наблюдаваме великолепието на реконструираната сграда и нейният стъклен купол.

В края на обиколката може да посетим ресторанта на покрива - "Kafer", който предлага прекрасна панорамна гледка и обиколка на част от Райхстага. (с предварителна резервация)

Нощувка.

Ден 2: Берлин

След закуска ще потеглим до един от най-забележителните музейните комплекси в света - "Островът на музеите". Живописната река Шпрее е "дарила" Берлин с прекрасен остров, който пруските крале решават да превърнат в хранилище за безценни експонати. (входните такси за музеите са на доплащане). Именно на този остров се смята, че се е родил Берлин!

На острова се намират цели 5 музея - Стария музей, Новия музей, музея Боде, Старата национална галерия и Пергамския музей (с невероятна колекция от Древния свят). Освен тях на острова се намират красивият "Lustgarten" - парк с фонтанчета, зелени площи и стотици любуващи се на съзерцателната гледка.

Ще видим и импозантната Берлинска катедрала в неоренесансова архитектура с прекрасен интериор, зашеметяващ орган и криптата с гробниците на кралските особи от древния швабския род Хоенцолерн. Тя е и най-голямата и важна протестантска църква в града. (входен билет в секция "Дати и цени")

*За посещение на музей/и от острова е препоръчително предварително да заявите

Напускайки острова ще стигнем до друг известен район в Берлин - "Hackescher Markt" площад с един куп бутици за пазаруване, улично изкуство, ресторанти, нощен живот - за всеки по нещо.

В края на обиколката ни очаква и неотлъчната емблема на града - Берлинската телевизионна кула. Със своите 368м. тя е най-високата в цяла Германия. Желаещите ще може да се качат на кулата, като на около 200м има панорамна палуба, ресторант, който през няколко минути се завърта за да ви покаже Берлин като на длан. (с предварителна резервация)

Следобяд ще се отправим към Източен Берлин - към удивителен пазар, където може да откриете всякакви готини стоки, да разгледате графити изкуството и да се впуснете в интернационалния свят на града. Всеки огладнял ще може да опита от най-вкусните дюнер-кебапи, все пак именно Берлин е родното им място. Хапваме на крак, докато разглеждаме модерни художествени галерии, булеварди от съветската епоха и зашеметяващо пъстро улично изкуство. Правим пауза за „Flammenkuchen“ – вкусно тестено изделие покрито с бекон и карамелизиран лук, от региона Елзас. Следва да продължим с кулинарните изкушения в местна пекарна, където ще дегустираме сладкарски изделия. Продължавайки да се разхождаме задължително е да опитаме от Къри-вурст – една от най-емблематичните улични храни в Берлин. Обиколката ни ще достигне при Галерията на Източната страна – най-известният оцелял участък от Берлинската стена с 1316м., покрити със стенописи. (с предварителна резервация)
По време на разходка ще попаднем в артистичния район Фридрихсвайн-Кройцберг – някога част от Източен Берлин, а днес е претърпял тотална джентрификация и се е превърнал в богат и модерен квартал. Приключваме на „Oberbaumbrucke” – двуетажният забележителен мост, свързващ Фридрихсвайн и Кройцберг.

Нощувка.

Ден 3: БЕРЛИН

Закуска. Отправяме се към зашеметяващия дворец Шарлотенбург, построен в края на 17 век като лятна резиденция за пруските крале. Невероятната барокова архитектура и интериор заслужават възхищение, именно за това е и наричан „Берлинският Версай“. (цена на посещението в секция "Дати и цени")

Продължаваме към Мемориалната църква на кайзер Вилхелм, която след бомбардировка от 1943г. е силно повредена и в последствие се решава кулата камбанария да не бъде възстановена, а да остане в същия си вид като паметник на мира.

Тези от вас, които желаят мога да посетят Германският исторически музей и да проследят историята по тези земи още от каменната епоха, до ден днешен. Единствен по рода си музей свързан с германската история със значими експонати и артефакти. (цена на билета в секция "Дати и цени")

Време за обяд преди да пристъпим към следващата част от деня ни.

Когато чуете Източния блок, какво е първото нещо, което си представяте?

Един от най-популярните символи на блока е легендарният Трабант – бавен и шумен автомобил, който в България познаваме достатъчно добре. Днес ще може да се качим на „картоненото чудо“, което през социалистическия период е било издигано в култ като изобразяване на свободата. Като в машина на времето, ще се върнем десетилетия назад, в годините на социализма. (цената - на запитване, в зависимост от броя на желаещите)

Следобяд ще седнем в местна бирария за да опитаме от богатите предложения на пиво и мезета. Дори да не сте почитатели на бирата - задължително трябва да отпиете от Berliner Kindl Weisse - пиво, което Наполеон нарича "шампанското на Севера" и е неразривно свързано с историята на Берлин!

Привечер ще се качим на корабче по река Шпрее, за да видим Берлин от един различен ъгъл. С питиета в ръка, много усмивки и приятна компания ще изпратим немската столица. (цена - в секцията "Дати и цени")

Ден 4: Берлин-Варна

Закуска (сух пакет) и отпътуване сутринта за летището за полет до Варна. Кацаме в 11:35ч. местно време.

Ако това е вашето пътешествие, разгледайте секция ДEТАЙЛИ

Берлин - туптящото сърце на Германия

4/3 НОЩУВКИ

Дата: 02-05 октомври 2021г.

 

 

Ден 1: Варна - Берлин

Сборен пункт на летище Варна в 04:10ч. за полет до Берлин в 06:10ч.

Кацаме в 07:40 (по разписание). Трансфер до хотела и настаняване (при възможност). Почивка за освежаване, след което ще закусим така, както го правят местните.

Ще започнем с "превземането" на Берлин с Gendarmenmarkt - просторен площад обграден от исторически сгради. В средата на площада гордо се издига "Концертната зала", а пред нея е статуята в чест на Фридрих Шилер - знаменитият поет и философ, смятан за една от най-значимите германски личности в историята. В двете страни на залата, като стражи се открояват Френската и Немската катедрала.

Продължаваме към друг популярна забележителност - Чекпойт Чарли - най-известният граничен пункт между Източен и Западен Берлин, превърнал се в израз на разделението, не само на Берлин, но и на цяла Европа. Докато сме тук, ще чуем трогателната история за семейства, които загубват своите близки по време на Студената война с разделянето на Берлин. Как се достига до там, че немската столица става център на разрушителната политика между САЩ и СССР.

На една ръка разстояние от пункта ще открием друго историческо място - "Топография на терора" - безплатен музей, който акцентира върху възхода и зверствата на националсоциалистическата работническа партия (нацистка) в Германия. Изложбата на открито проследява причините за появата на нацизма, дейни личности, злодеянията им и последствията за целия свят. Сградата някога е била централа на Гестапо с офиси на Хайнрих Химлер и други нацистки лидери.

Продължаваме изследването на Берлин с един от най-интересните музеи в града - "Бункер на берлинската история" намиращ се на гара Anhalter. Тук ще проследим историята на Германия от времето на Фридрих Велики (18 век) през Германската империя при Бисмарк, Третия райх, Студената война и падането на Берлинската стена.
(Посещение на музея с екскурзовод и входен билет - 20 евро)

Вниманието в музея е приковано върху изложбата за Адолф Хитлер.

Как се ражда нацизма?

Как достига до властта Хитлер?

Как се стига до всички умопомрачителни кръвопролития?

Загадките около личността на Хитлер, неговите сподвижници и изобщо периода на ВСВ остават гореща тема за конспиративни теории и куп други слухове. Ще видим и реконструиран оригиналния бункер на Хитлер с десетки снимки, документи, интериор и др. Недалеч от този бункер-музей се намира и мястото, където някога е бил истинското убежище на Фюрера, където той слага край на живота си (официална версия), заедно с неговата любима Ева Браун.

Излизайки от бункера ще направим почивка за обяд и халба немско пиво!

Ранният следобяд ще посетим площад "Potsdamer" за да видим как се е променила немската столица за кратък период. Някога площадът е бил разделен на две от Берлинската стена и е бил своеобразна ничия земя. Голяма част от сградите в продължение на години са били пусти, мрачни и рушащи се - в състоянието след ВСВ, а днес това е една процъфтяваща търговска зона с модерни сгради и магазини. И не на последно място Potsdamer platz е сърцето на ежегодния Берлински международен филмов фестивал. (Берлинаре)

Очаква ни разтърсващият сетивата Мемориал на убитите евреи в Европа (Берлински мемориал на Холокоста). 2711 бетонни плочи олицетворяват загубените животи и създават усещане за тъга и безпокойство.

Следва да достигнем и до епохалната Бранденбургска врата! Построена на мястото на старата градска порта и даваща началото на прочутия булевард "Унтер ден Линден" (под липите). Бранденбургската врата изумява със своя неокласически дизайн и емблематичната квадрига. Oсвен символ на империята, тя един от европейските символи на единството и мира.

Зад монумента се намира и огромният парк "Tiergarten", някога ловни полета, а днес любимо място за местни и посетители с великолепни алеи и зони за отдих.

В началото на парка е друга популярна сграда - грандиозният Райхстаг - седалището на националния парламент по време на Германската империя.

Какви събития водят до запалването на Райхстага през 1933г., кой стои зад това събитие и как Хитлер го използва за постигане на политическите си цели - тези и други въпроси ще анализираме докато наблюдаваме великолепието на реконструираната сграда и нейният стъклен купол.

В края на обиколката може да посетим ресторанта на покрива - "Kafer", който предлага прекрасна панорамна гледка и обиколка на част от Райхстага. (с предварителна резервация)

Нощувка.

Ден 2: Берлин

След закуска ще потеглим до един от най-забележителните музейните комплекси в света - "Островът на музеите". Живописната река Шпрее е "дарила" Берлин с прекрасен остров, който пруските крале решават да превърнат в хранилище за безценни експонати. (входните такси за музеите са на доплащане). Именно на този остров се смята, че се е родил Берлин!

На острова се намират цели 5 музея - Стария музей, Новия музей, музея Боде, Старата национална галерия и Пергамския музей (с невероятна колекция от Древния свят). Освен тях на острова се намират красивият "Lustgarten" - парк с фонтанчета, зелени площи и стотици любуващи се на съзерцателната гледка.

Ще видим и импозантната Берлинска катедрала в неоренесансова архитектура с прекрасен интериор, зашеметяващ орган и криптата с гробниците на кралските особи от древния швабския род Хоенцолерн. Тя е и най-голямата и важна протестантска църква в града. (входен билет в секция "Дати и цени")

*За посещение на музей/и от острова е препоръчително предварително да заявите

Напускайки острова ще стигнем до друг известен район в Берлин - "Hackescher Markt" площад с един куп бутици за пазаруване, улично изкуство, ресторанти, нощен живот - за всеки по нещо.

В края на обиколката ни очаква и неотлъчната емблема на града - Берлинската телевизионна кула. Със своите 368м. тя е най-високата в цяла Германия. Желаещите ще може да се качат на кулата, като на около 200м има панорамна палуба, ресторант, който през няколко минути се завърта за да ви покаже Берлин като на длан. (с предварителна резервация)

Следобяд ще се отправим към Източен Берлин - към удивителен пазар, където може да откриете всякакви готини стоки, да разгледате графити изкуството и да се впуснете в интернационалния свят на града. Всеки огладнял ще може да опита от най-вкусните дюнер-кебапи, все пак именно Берлин е родното им място. Хапваме на крак, докато разглеждаме модерни художествени галерии, булеварди от съветската епоха и зашеметяващо пъстро улично изкуство. Правим пауза за „Flammenkuchen“ – вкусно тестено изделие покрито с бекон и карамелизиран лук, от региона Елзас. Следва да продължим с кулинарните изкушения в местна пекарна, където ще дегустираме сладкарски изделия. Продължавайки да се разхождаме задължително е да опитаме от Къри-вурст – една от най-емблематичните улични храни в Берлин. Обиколката ни ще достигне при Галерията на Източната страна – най-известният оцелял участък от Берлинската стена с 1316м., покрити със стенописи. (с предварителна резервация)
По време на разходка ще попаднем в артистичния район Фридрихсвайн-Кройцберг – някога част от Източен Берлин, а днес е претърпял тотална джентрификация и се е превърнал в богат и модерен квартал. Приключваме на „Oberbaumbrucke” – двуетажният забележителен мост, свързващ Фридрихсвайн и Кройцберг.

Нощувка.

Ден 3: БЕРЛИН

Закуска. Отправяме се към зашеметяващия дворец Шарлотенбург, построен в края на 17 век като лятна резиденция за пруските крале. Невероятната барокова архитектура и интериор заслужават възхищение, именно за това е и наричан „Берлинският Версай“. (цена на посещението в секция "Дати и цени")

Продължаваме към Мемориалната църква на кайзер Вилхелм, която след бомбардировка от 1943г. е силно повредена и в последствие се решава кулата камбанария да не бъде възстановена, а да остане в същия си вид като паметник на мира.

Тези от вас, които желаят мога да посетят Германският исторически музей и да проследят историята по тези земи още от каменната епоха, до ден днешен. Единствен по рода си музей свързан с германската история със значими експонати и артефакти. (цена на билета в секция "Дати и цени")

Време за обяд преди да пристъпим към следващата част от деня ни.

Когато чуете Източния блок, какво е първото нещо, което си представяте?

Един от най-популярните символи на блока е легендарният Трабант – бавен и шумен автомобил, който в България познаваме достатъчно добре. Днес ще може да се качим на „картоненото чудо“, което през социалистическия период е било издигано в култ като изобразяване на свободата. Като в машина на времето, ще се върнем десетилетия назад, в годините на социализма. (цената - на запитване, в зависимост от броя на желаещите)

Следобяд ще седнем в местна бирария за да опитаме от богатите предложения на пиво и мезета. Дори да не сте почитатели на бирата - задължително трябва да отпиете от Berliner Kindl Weisse - пиво, което Наполеон нарича "шампанското на Севера" и е неразривно свързано с историята на Берлин!

Привечер ще се качим на корабче по река Шпрее, за да видим Берлин от един различен ъгъл. С питиета в ръка, много усмивки и приятна компания ще изпратим немската столица. (цена - в секцията "Дати и цени")

Ден 4: Берлин-Варна

Закуска (сух пакет) и отпътуване сутринта за летището за полет до Варна. Кацаме в 11:35ч. местно време.

Дати 2021:

Октовмри 2021: 02.10 – 05.10.2021 (събота-вторник) (ВАРНА-БЕРЛИН 06:10-07:40 / БЕРЛИН-ВАРНА 08:10-11:35)

Пакетна цена на човек в лева, на база настаняване в двойна стая 

          Група

 минимум
записани

Настаняване в избран хотел в Берлин

Група

8

380 Евро /  740 лева

Доплащане за единична стая: Цената е при запитване и при наличност на единични стаи в избрания хотел.

 

Цената включва:

 • Самолетни билети Варна – Берлин – Варна с включен малък ръчен багаж (Цена към дата 01.08.2021)*
 • 3 нощувки със закуски в 2/3* хотел, централно разположен.
 • Трансфер Летище - Хотел – Летище
 • Всички турове из града (без включени входни такси по обектите)
 • Медицинска застраховка асистънс "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД, с покритие 5000 евро
 • Със специалната компетенция на представител на Топ Трип (регистрирана търговска марка на Темпора Травъл ЕООД) - Илмас Мустафов (ЕЛМО)
 • Екскурзоводско обслужване на български език

Цената не включва:

 • Чекиран багаж - до 10;20 кг; WIZZ Priority или друга допълнителна услуга предлагана от авиокомпанията
 • Входни такси за обектите по програмата
 • "Корабче по река Шпрее" - 25 евро
 • "Бункер на берлинската история" - 20 eвро (входен билет и екскурзоводско обслужване)
 • "Галерията на Източната страна" - 20 евро (входен билет и екскурзоводско обслужване)
 • "Дворец Шарлотенбург" - 25 евро (входен билет и екскурзоводско обслужване)
 • Лични разходи
 • Доплащане за единична стая
 • При желание на клиентите, ТО предлага срещу допълнително заплащане застраховка "отмяна на пътуване"

 

Входните такси на посещаваните туристически обекти;

 • "Островът на музеите" - 19 евро (5 музея)
 • "Берлинска катедрала" - 7 евро
 • "Берлинската телевизионна кула" - 20,50 евро
 • "Германският исторически музей" - 8 евро

Необходими документим и условия за записване

 • Валиден международен паспорт или лична карта
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители
 • Начин на плащане: В офисите на Темпора Травъл и Топ Трип, по банков път, с кредитна карта
 • За всички възникнали въпроси, за уточнение, за съвет, моля пишете ни по електронната поща на адрес office@toptrip.bg или ни се обадете по телефон: 0700 31 006, 02 44 84 145, 0888372556

Срокове на плащане и анулационни условия

 • При сключване на договор и потвърждение на резервацията – 30% от пакетната цена
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване – само стойността на билета.
 • От 59 работни дни до 30 работни дни – такса с размера на билета и депозита.
 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – такса 100% от стойността на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване по време на самото пътуване, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 31 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване в съдебни институции, съкращаване от работа и др. Допълнителна информация по условията на застраховката може да получите в офиса на фирмата.
 

Допълнителна информация

 • Топ Трип ® си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време на програмата, според обстоятелствата и при необходимост.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промени! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите!

Застраховки

TopTrip® е търговска марка на Темпора Травъл ЕООД, ТО 5344, ТА РК-01-6997

"ТЕМПОРА ТРАВЪЛ" ЕООД е сключил задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", съгласно чл. 97 от ЗТ, покриваща отговорността му за причинени вреди вследствие неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност при условията на застрахователна полица.
Задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" е сключена със „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД, гр. София, бул. „Христофор Колумб“ No. 43, със застрахователна полица 065 0000206/002, с валидност на действие от 10.01.2020 г. до 09.01.2021 г. 

Включената в пакетната цена медицинска застраховка с лимит 10 000 € се сключва със Застрахователно Дружество MONDIAL ASSISTANCE, AWP P&C S.A., бул. Христофор Колумб 80/6, София 1592.

Топ Трип (ТО Темпора Травъл ЕООД) предлага допълнителна възможност за сключване на застрахователен договор „Отмяна от пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие при злополука. 

Германия


4 дни / 3 нощувки
Самолет
от 740 лв.
Направи запитване
Код на офертата: 20EUDE01ТТ