TopTrip

Средиземноморско пътешествие до остров МАЛТА - някъде там между слънцето и морето!

„Едва когато стъпих за първи път в чудния свят на Малтийските острови разбрах, че всъщност Слънцето и Морето са истинското богатство тук. Отражението на слънчевото сияние върху скалистите острови ни прави свидетели на най-невероятния син морски цвят, който може да си представим – истински спектакъл за сетивата ни. Това е, което си представям, веднага щом спомените ме отведат в Малта!“ Благословени с мек климат и кристални наситено сини води островите Малта, Гозо и Comino ни канят на едно незабравимо пътешествие, което със сигурност ще ни подари моменти на пълна почивка, редуващи се с разходки из малтийската история, култура, традиция, природни богатства и вкусна кухня. Много тайни и красоти крият Малтийските острови и затова избрахме да ви поканим заедно да посетим този невероятен свят насред морето!

МАРШРУТ:
София – Малта – София

Самолетна програма
4 дни/3 нощувки

Дати 2020:
СЕПТЕМВРИ 2020: 26.09.2020 - 29.09.2020 (събота-вторник) – групова програма
ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ 2020: 31.10.2020 - 03.11.2020 (събота-вторник) – групова програма

 

Кратък преглед на програмата:

Ден 1: /Събота/ София - Малта
Среща на летище София, Терминал 1 в 12:15 ч., полет за Малта в 14:15 ч. Пристигаме в 15:15 ч. и трансфер до специално избран хотел 4* в района на Слима, Сейнт Джулианс или Валета.
Merħba! Поздрав за "ДОБРЕ ДОШЛИ" на малтийски на гостоприемния Средиземноморски остров.
Остров Малта лъха на загадки, а запазените и до днес традиции разказват невероятната историята на острова.
Почивка за освежаване, а след това разходка по крайбрежната алея на Слима. Тук ни очакват традиционни местни напитки като ликьор от бодлива круша (вид кактус)бира CISKбадемово мляко, газираното безалкохолно Kinnie, страхотните малтийски вина или Limuncell (еквивалента на италианското лимончело, приготвено с най-вкусните лимони на Средиземноморието).
Възможност да вечеряме заедно и да вкусим от малтийските специалитети със заешко или риба и други морски дарове. А по-късно ни очаква нощният живот в т.нар. Paceville в Сейнт Джулианс с коктейли, шумни партита и много музика!
Прибираме се в хотела. Нощувка.  

Ден 2: /Неделя/ Валета – Маршалок – Мдина
Закуска в хотела. Малтийската столица Валета е шедьовър на истории и легенди за един от най-старите рицарски ордени, този на хоспиталиерите, а ние го познаваме още като Малтийския орден.
Днес ще вървим по стъпките на историята, ще се докоснем до горещи политически конфликти, предателства и герои, какъвто е Жан дьо ла Валет - великият магистър на Oрдена, който спасява острова от нашествието на османския султан Сюлейман Великолепни. Посещение на фантастичните градини "Barrakka" и тяхната чудновата гледка.
Започваме с пешеходната обиколка на Валета и Катедралата „Свети Йоан“ - един от най-висшите символи на малтийския орден и дом на шедьоврите на италианския гений Караваджо. Продължаваме покрай някогашния Дворец на великия магистър Жан дьо ла Валет,  крепостта „Св. Петър и Павел“. Старият град на Валета неслучайно е избран за обект на световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО. Валета приютява една от най-старите и красиви сцени в Европа – театър „Маноел“
Свободно време за самостоятелни посещения, лек обяд или освежаващо питие в центъра на Валета! 
Следващата част от деня ще посветим на югоизточния бряг на острова и живописното рибарско селище – Маршалок. Прочутите малтийски рибарски лодки, боядисани в ярки цветове, озаряват средиземноморските води по уникален начин. Местните хора ги наричат „лузу“, а един от най-загадъчните детайли по тях е „окото на Озирис“.
В свободното време ще се отдадем на кулинарни изкушения, ще вкусим от ухаещите прясно изпечени сладкиши на местните майстори-кулинари и ще се освежим с традиционно питие.
Последната цел за днес е някогашната столица на Малта – Мдина. Тя пази и до днес средновековния дух и арабското наследство, завещано по тези земи. Катедралата „Свети Павел“ блести с бароковата си фасада и разказва библейската легенда за корабокрушението на своя светец.
Завръщане в хотела. Нощувка. 

Ден 3: /Понеделник/ По вода до остров Гозо
Закуска в хотела. Днес ще изберете дали сами да програмирате времето си или да се включите в пътешествие с ферибот до тайнствения остров Гозо. (екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане).
С тези, които ще ни последват до остров Гозо, пътешествието ще започне от пристанището, с ферибот ще отплаваме към остров Гозо – древен и пъстър е този остров с културата на десетки народи, преминали от тук! Очакват ни незабравими моменти, страхотни плажове, арабска архитектура, прекрасните църкви и истинско гостоприемство.
Легендите разказват, че именно тук корабокрушира митичният герой Одисей, а животът му е спасен от нимфата Калипсо – една история, която островитяните разказват с огромно удовоствие. Ще отскочим до красивият пясъчен залив Рамла, а след това и до хилядолетните загадъчни мегалитни структури на "Ggantja" - част от наследството на ЮНЕСКО.
Архитектурата на столицата на острова Виктория се отличава освен с арабски почерк, също така и с италиански архитектурни елементи. Цитаделата на града напомня за набезите на Сюлейман Великолепни и стремежа му да превземе напълно острова. 
За обяд - традиционни специалитети, а през свободното време - разходка до плажовете на острова, за да се полюбуваме на кристалните води на Средиземно море.
Една от най-прочутите природни забележителности, също от списъка на ЮНЕСКО, е скалната арка „Лазурният прозорец“, която през 2017г. след яростна буря е била разрушена. Точно тук са заснети части от известните продукции – „Троя“, „Град Монте Кристо“ и „Игра на Тронове“. Няма да пропуснем и "църквата на чудесата" - религиозният храм "Та Пину" - основен пилигримски център, чиято легенда е свързана с гласът на Богородица
Потегляме обратно с ферибота в късния следобяд. Пристигаме в хотела.
Време за вечеря. Нощувка.

Ден 4: /Вторник/ София – Малта
Закуска в хотела. 
Днес има възможност за още една историческа морска разходка с корабче. Пътуване във времето покрай Валета, Трите града и голямата обсада на султан Сюлейман Великолепни през 1565г. (краткото пътешествие е по желание и срещу допълнително заплащане).
Трансфер до летище Малта в 13.00ч. за полет до София в 15:50ч., кацаме в 18:40ч. местно време (по разписание).

Ако това е вашето пътешествие, разгледайте секция ДEТАЙЛИ

МАРШРУТ:
София – Малта – София

Самолетна програма
4 дни/3 нощувки

Дати 2020:
СЕПТЕМВРИ 2020: 26.09.2020 - 29.09.2020 (събота-вторник) – групова програма
ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ 2020: 31.10.2020 - 03.11.2020 (събота-вторник) – групова програма

 
Програмата в детайли:

Ден 1: /Събота/ София - Малта
Среща на летище София, Терминал 1 в 12:15 ч., полет за Малта в 14:15 ч. Пристигаме в 15:15 ч. и трансфер до специално избран хотел 4* в района на Слима, Сейнт Джулианс или Валета.

Merħba! Поздрав за "ДОБРЕ ДОШЛИ" на малтийски на завладяващия и гостоприемен Средиземноморски остров. 
Очакват ни няколко вълнуващи дни, ще си подарим време както за почивка, така и за да опознаем културата, малтийската кухня и нощния живот на острова. Целият остров лъха на загадки, а запазените и до днес вековни традиции разказват невероятната историята на Малта.

След кратка почивка за освежаване отиваме на разходка по крайбрежната алея на Слима, където ни очакват и традиционни местни напитки като ликьор от бодлива круша (вид кактус), бира CISK, бадемово мляко, газираното безалкохолно Kinnie, страхотните малтийски вина или Limuncell (еквивалента на италианското лимончело, приготвено с най-вкусните лимони на Средиземноморието).

Слима е едно от най-оживените и натоварени търговски градчета на острова, с изобилие от ресторанти, барове и магазини. Тук се вплитат старото и модерното лице на Малта, а уникалните гледки от залива ще ни оставят без дъх.

Вечерта ще предложим да вечеряме заедно и да вкусим от истинските малтийски специалитети със заешко или риба и различни морски дарове.
По-късно пък ще надникнем зад завесите на нощния живот в т.нар. Paceville в Сейнт Джулианс, чийто задължителни елементи са коктейлите, шумните партита и много музика!

Прибираме се обратно в хотела за почивка и нощувка.  

Ден 2: /Неделя/ Валета – Маршалок – Мдина
Закуска в хотела. Малтийската столица Валета е истински  шедьовър на истории и легенди за един от най-старите рицарски ордени, този на хоспиталиерите, а ние го познаваме още като Малтийския орден. 
За Валета един от известните английски политици на своето време казва, че това е „град, построен от джентълмени за джентълмени“!

Днес ще вървим по стъпките на историята и ще се докоснем до горещи политически конфликти, предателства и герои, какъвто безспорно е Жан дьо ла Валет - великият магистър на Oрдена, който спасява острова от нашествието на османския султан Сюлейман Великолепни. Любопитно е да разберем, как с помощта на прочутия папски архитект Лапарели в древността е създаден един от първите градове в Европа с цялостен безупречен инфраструктурен план.

Пред да се впуснем в сърцето на малтийската столица - ще посетим най-красивите и спокойни градини на острова - "Barrakka", някогашната частна градина на рицарите. Гледката, която се открива от тук е умопомрачаваща, а заедно с нея сме ви приготвили и изненада...

Пешеходната ни обиколка на Валета ще премине през Катедралата „Свети Йоан“ - един от символи на малтийския орден и дом на шедьоврите на италианския гений Караваджо. На площад "Реджина" ще поседнем за кафе, както и да се полюбуваме на слънцето и спокойствието, което местните сякаш искат да предадат на всеки гост, стъпил на техния остров. Продължаваме покрай някогашния Дворец на великия магистър Жан дьо ла Валет, а днес резиденция на президента, достигаме до Крепостта „Св. Петър и Павел“, където историята ни отвежда в годините на обсадата на острова. Старият град на Валета неслучайно е избран за обект на световното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО. Валета приютява и една от най-старите и красиви сцени в Европатеатър „Маноел“, част от който е превърнат в музей и може да бъде посетен в свободното време.

Свободно време за самостоятелни посещения, лек обяд или освежаващо питие в центъра на Валета! 

Следващата част от деня ще посветим на живописното рибарско селище – Маршалок. Очаква ни уникална гледка със стотици рибарските лодки, боядисани в ярки цветове, които местните хора наричат „лузу“, а един от най-загадъчните детайли по тях е „окото на Озирис“. То е поредната препратка към хилядолетната история и култура на Малта.

В свободното време ще се отдадем на кулинарни изкушения, ще вкусим от ухаещите прясно изпечени сладкиши на местните майстори-кулинари и ще се освежим с традиционно питие.

Последната цел за днес е някогашната чудата столица на Малта – Мдина. Живописно кацнала на висок хълм, тя пленява със средновековния си дух и арабското наследство, завещано по тези земи. Мдина е мястото, където "ще чуем тишината" и ще разлистим страниците на историята!

Катедралата „Свети Павел“, построена през 12-ти век, блести с бароковата си фасада и разказва библейската легенда за корабокрушението на своя светец.

Богати с много нови емоции, впечатления и знания се завръщаме в хотела. Нощувка. 

Ден 3: /Понеделник/ По вода до остров Гозо
Закуска в хотела. Днес е възможно да направите своя избор дали сами да програмирате времето си през деня или да се включите в пътешествие с ферибот до тайнствения остров Гозо. (екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане)

С тези, които ще ни последват до остров Гозо, първо ще се оправим към пристанището, откъдето с ферибот ще отплаваме към остров Гозо – древен и пъстър е този остров с културата на десетки народи, преминали от тук! Очакват ни незабравими моменти, страхотни плажове, арабска архитектура, прекрасните църкви и истинско гостоприемство. Легендите разказват, че именно тук корабокрушира митичният герой Одисей, а животът му е спасен от нимфата Калипсо – една история, която островитяните разказват с огромно удовоствие. Ще се докоснем до неустоимия пясъчен залив "Ramla bay", a след това ще се върнем хилядолетия назад във времето като посетим "Ggantja" - една от най-древните мегалитни структури откривани някога на планетата ни, разказваща за първите обитатели на острова. 
Архитектурата на столицата на острова - Виктория се отличава освен с арабски почерк, също така и с италиански архитектурни елементи.  Цитаделата на града пък напомня за набезите на Сюлейман Великолепни и стремежа му да превземе напълно острова.
За обяд ще изберем традиционни специалитети, а през свободното време ще отскочим до плажовете на острова, за да се полюбуваме на кристалните води на Средиземно море. Една от най-прочутите природни забележителности, също от списъка на ЮНЕСКО, е скалната арка „Лазурният прозорец“, която през 2017г. след яростна буря е била разрушена. Точно тук са заснети части от известните продукции – „Троя“, „Град Монте Кристо“ и „Игра на Тронове“. 
Няма да пропуснем и "църквата на чудесата" - религиозният храм "Та Пину" - основен пилигримски център, чиято легенда е свързана с гласът на Богородица. 

Потегляме обратно с ферибота в късния следобяд към най-големия остров от Малтийския архипелаг. Пристигаме в хотела. Време за вечеря. Нощувка.

Ден 4: /Вторник/ София – Малта
Закуска в хотела.
Преди да кажем "ДОВИЖДАНЕ, МАЛТА!" бихме могли да направим още една историческа морска разходка с корабче. Пътуване във времето покрай Валета, Трите града и голямата обсада на султан Сюлейман Великолепни през 1565г. По време на тази морска разходка ще разберем как рицарите от малтийския орден  са успели да спасят цяла Европа от османските завоеватели. (краткото пътешествие е по желание и срещу допълнително заплащане)

Трансфер до летище Малта в 13.00ч. за полет до София в 15:50ч., кацаме в 18:40ч. местно време (по разписание).

Дати 2020:
СЕПТЕМВРИ 2020: 26.09.2020 - 29.09.2020 (събота-вторник) – групова програма
ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ 2020: 31.10.2020 - 03.11.2020 (събота-вторник) – групова програма

Полетно разписание за 26.09-29.09.2020 (събота-вторник)
/събота/ Wizz Air- СОФИЯ (от Терминал 1) - МАЛТА 14:15 - 15:15
/вторник/ Wizz Air - МАЛТА - СОФИЯ (Терминал 1) 16:15 - 19:05
Полетното разписание е представено в местно часово време.
Часовата разлика между София и Малта е минус 1 час.

Полетно разписание за 31.10-03.11.2020 (събота-вторник)
/събота/ Wizz Air- СОФИЯ (от Терминал 1) - МАЛТА 14:20 - 15:25
/вторник/ Wizz Air - МАЛТА - СОФИЯ (Терминал 1) 16:00 - 18:55
Полетното разписание е представено в местно часово време.
Часовата разлика между София и Малта е минус 1 час.

 

Пакетна цена на човек в лева, на база настаняване в двойна стая 

          Група

   мин.10 макс.18

Настаняване в избран хотел 4* в Слима, Стейнт Джулианс или Валета

        Група

10-14 души

425 Евро / 830 лева

        Група

15-18 души

375 Евро / 730 лева

      Голяма група* 

мин. 25 души

*цена при запитване

Доплащане за единична стая: НА ЗАПИТВАНЕ

 

Цената на човек в лева, на база настаняване в двойна стая, включва:

 • Самолетен билет СОФИЯ – МАЛТА - СОФИЯ с  полет на авиокомпаниите Wizz air с включен малък ръчен багаж (дамска чанта или раница) (Цена към дата 19.08.2020);
 • Трансфери Летище - Хотел - Летище;
 • Летищни такси;
 • 3 нощувка със закуски в специално избран хотел с отличен рейтинг и локация;
 • Представител на Топ Трип (регистрирана търговска марка на Темпора Травъл ЕООД);
 • Екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване;
 • Еднодневен тур с посещение на Валета, Мдина и Маршалок;
 • Туристическа обиколка на Слима и Сейнт Джулианс;
 • Медицинска застраховка асистънс "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД, с покритие 5000 евро
  * ТО си запазва правото за промяна на пакетната цена при увеличение на цената на самолетен билет над 20% спрямо дата 19.08.2020;
 • Индивидуален пакет "Анти-COVID 19", съобразен с актуалните изискванията на МЗ и МВнР, включващ маска, дезинфектиращ гел за ръце, антибактериални кърпички";

 Цената не включва:

 • WIZZ PRIORITY включващ - голям ръчен багаж до 10кг. (55x40x23 cm);
 • Голяма чекиран багаж до 20 кг; 
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание - заявяват се предварително):
 • Целодневен тур до остров Гозо - 90лв. на човек (включва: трансфери, ферибот, местен транспорт на острова и екскурзоводско обслужване на български език)
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за единична стая;
 • City такса се заплаща индивидуално от туриста на място при настаняване;
 • При желание на клиентите, ТО предлага срещу допълнително заплащане застраховка "отмяна на пътуване";

Необходими документим и условия за записване

 • Валиден международен паспорт или лична карта
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители
 • Начин на плащане: В офисите на Темпора Травъл и Топ Трип, по банков път, с кредитна карта
 • За всички възникнали въпроси, за уточнение, за съвет, моля пишете ни по електронната поща на адрес office@toptrip.bg или ни се обадете по телефон: 0700 31 006, 02 44 84 145, 0888372556

Срокове на плащане и анулационни условия

 • При сключване на договор и потвърждение на резервацията – 30% от пакетната цена
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване – само стойността на билета.
 • От 59 работни дни до 30 работни дни – такса с размера на билета и депозита.
 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – такса 100% от стойността на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване по време на самото пътуване, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 31 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване в съдебни институции, съкращаване от работа и др. Допълнителна информация по условията на застраховката може да получите в офиса на фирмата.

Допълнителна информация

 • Топ Трип ® си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време на програмата, според обстоятелствата и при необходимост.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промени! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите!

Застраховки

TopTrip® е търговска марка на Темпора Травъл ЕООД, ТО 5344, ТА РК-01-6997

"ТЕМПОРА ТРАВЪЛ" ЕООД е сключил задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", съгласно чл. 97 от ЗТ, покриваща отговорността му за причинени вреди вследствие неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност при условията на застрахователна полица.
Задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" е сключена със „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД, гр. София, бул. „Христофор Колумб“ No. 43, със застрахователна полица 065 0000206/002, с валидност на действие от 10.01.2020 г. до 09.01.2021 г. 

Включената в пакетната цена медицинска застраховка с лимит 10 000 € се сключва със Застрахователно Дружество MONDIAL ASSISTANCE, AWP P&C S.A., бул. Христофор Колумб 80/6, София 1592.

Топ Трип (ТО Темпора Травъл ЕООД) предлага допълнителна възможност за сключване на застрахователен договор „Отмяна от пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие при злополука. 

Малта


4 дни / 3 нощувки
Самолет
от 730 лв.
Направи запитване
Код на офертата: 20EUML11ТТ