TopTrip

Пътешествие до мистичната Трансилвания и посещение на солна мина Униря - най-голямата в Европа

Замисляли сте се колко слабо познаваме Румъния, независимо че е разположена само на отсрещния бряг на река Дунав! Каним ви на едно кратно, но наситено с емоции и изненади пътешествие! Ще се разходим до някои от най-красивите градове и най-интересните забележителности на нашата съседка – прекрасните планински замъци на румънските крале, които съперничат на баварските кралски замъци; елегантния планински курорт Синая; живописния Брашов с неговите уютни кафенета и малки чаровни ресторантчета, с потъналите в цветя площади, с великолепните си църкви. И разбира се, столицата Букурещ , за която често сме чували, че това е всъщност „малкият Париж”. Букурещ е чаровен с широките си булеварди, импозантни сгради и дворци, богати музеи, просторни паркове, с триумфалната арка! За кратко ще застанем и пред една от най-големите сгради в света, днес тук заседава Румънският Парламент. Времето за нашето пътешествие е кратно, но ние няма да пропуснем да посетим и най-голямата солна мина в Европа. Известен факт е, че тук въздухът се отличава с невероятна чистота и е сравним само с най-биологично чистите региони по света! Бъдете с нас на това пътешествие, което ще ни подари неподозирани прелести, отстоящи на една ръка разстояние!

МАРШРУТ:
София - Букурещ - Брашов - Синая - Сланик (солна мина Униря) – София

Автобусна програма от София
3 дни / 2 нощувки

Дата 2020:
СЕПТЕМВРИ 2020: 11.09 – 13.09.2020 (петък-неделя)
ОКТОМВРИ 2020: 16.10 – 18.10.2020 (петък-неделя)

 

Кратък преглед на програмата:

Ден 1: /Петък/ София - Букурещ - Брашов
Отпътуваме от София в 07:00 ч. от АГ Сердика за румънската столица Букурещ – известна още като "Париж на Изтока" заради своя артистичен и елегантен живот. По време на панорамната обиколка на Букурещ ще видим Триумфалната арка (реплика на най-прочутата такава в света); Храмa на музиката "Атенеум", „Националния театър“ с най-престижната сцена в страната; Парламента - втората най-голяма административна сграда в света след Пентагона, Патриаршеската катедрала, която все още е в процес на дострояване и се очаква да бъде завършена през 2024 г., Букурещкия университетътПлощада на революцията – точно тук Чаушеску произнася и последната си реч. Свободно време в центъра на Букурещ. Потегляме на север към Карпатите и Трансилвания. Пристигаме в Брашов. След вечеря по желание ще опитаме местната бира или характерните напитки на румънците за "Добре Дошли". Нощувка в Брашов.

Ден 2: /Събота/ Брашов - Синая - Замък "Бран" - Брашов
Закуска в хотела. Потегляме към сърцето на Трансилвания, където е скътан известният планински курорт Синая. Тук ще разгледаме дворците "Пелеш" и Пелишор. На същия хълм се намира и Синайският манастир – важен религиозен център от края на 17 в., който също заслужава вниманието ни. 
Кратка почивка за обяд преди да се потопим в безсмъртното произведение на Брам Стокър и неговия  прочут герой Влад Цепеш, познат на света като Граф Дракула и най-известният вампир в историята. Следва посещение на замъка "Бран", известен като "Замъкът на Граф Дракула". Отпътуваме обратно за Брашов. Кратка почивка в хотела преди нашата туристическа програма в града - Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Югоизточна Европа, старото кметство, издигнатата от „пепелта“ Синагога, ще минем по най-тясната уличка в Европа, оцеляла по чудо – strada Sforii. По желание от страна на групата можем да посетим и традиционна румънска винарна! Нощувка в Брашов.

Ден 3: /Неделя/ Брашов - Сланик (Солна мина Униря) - София
След закуска в хотела потегляме към Сланик и най-голямата солна мина в Европа. Малко хора в България знаят за това безценно богатство на нашите съседи, както и за факта, че тук природата ни дарява с най-чистия въздух на Земята.
В ранния следобяд, обогатени с много нови познания, ще потеглим обратно към България. Пристигаме в София късно вечерта. 

Ако това е вашето пътешествие, разгледайте секция ДEТАЙЛИ

МАРШРУТ:
София - Букурещ - Брашов - Синая - Сланик (солна мина Униря) – София

Автобусна програма от София
3 дни / 2 нощувки

Дата 2020:
СЕПТЕМВРИ 2020: 11.09 – 13.09.2020 (петък-неделя)
ОКТОМВРИ 2020: 16.10 – 18.10.2020 (петък-неделя)


Програмата в детайли:

Ден 1: /Петък/ София - Букурещ - Брашов
Отпътуваме от София в 07:00 ч. от АГ Сердика за румънската столица Букурещ – известна още като "Париж на Изтока" заради своя артистичен и елегантен живот, както и заради бляскавата архитектура в стил ‚бел епок‘. По време на панорамната обиколка на Букурещ ще видим Триумфалната арка (реплика на най-прочутата такава в света); храма на музиката "Атенеум", привличащ погледите с прелестната си архитектура; „Националния театър“ с най-престижната сцена в страната; Парламента - втората най-голяма административна сграда в света след Пентагона – изконен символ на мегаломанията на диктатора Чаушеску; Патриаршеската катедрала, която все още е в процес на дострояване и се очаква след като бъде завършена през 2024 г. да се превърне в най-голямата и висока Православна църква в света; реномирания Букурещки университетПлощада на революцията – точно тук Чаушеску произнася и последната си реч към народа. Много различни са историческите епохи, които Румъния е преживяла под диктаторския режим на комунистическия лидер Николае Чаушеску. Независимо това днес Румъния успява по удивителен начин да представи пред света своето хилядолетно културно наследство. Свободно време в центъра на Букурещ, а след това потегляме на север към Карпатите и обвитата с легенди и мистика Трансилвания
Нашата програма ще завърши в един от най-живописните градове на Румъния – Брашов. След вечеря с всички, които имат желание да ни последват, ще опитаме местната бира или характерните напитки на румънците за "Добре Дошли". 
Нощувка в Брашов.

Ден 2: /Събота/ Брашов - Синая - Замъкът "Бран" - Брашов
Закуска в хотела и потегляме към сърцето на Трансилвания! Скътан между вечнозелени гори, високи скали и дълбоки пропасти е известният планински курорт Синая, а в непосредствена близост са останалите "бижута" на областта. Ще започнем опознаването с екстравагантния дворец "Пелеш" – бивша лятна резиденция на румънското кралско семейство, двореца на кралица Мария Единбургска – Пелишор и неговата импозантна архитектура. И двата замъка са имали за цел да „заслепят“ цялата Европейска аристокрация и да отразят охолството и пищността, присъщи на кралското семейство тук. На същия хълм се намира и Синайския манастир – важен религиозен център от края на 17 в., който също заслужава вниманието ни. 
Кратка почивка за обяд преди да се потопим в безсмъртното произведение на Брам Стокър и неговия  прочут герой Влад Цепеш, познат на света като Граф Дракула – най-известният вампир в историята. Замъкът "Бран", известен още като "Замъкът на Граф Дракула" е впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху висока шестдесет метрова скала. Тайните около живота на Влад Дракула са предизвикателство и до днес за много известни автори, художници и историци. Днес сме на точното място, за да чуем легендите за тази реално съществувала историческа личност.
Отпътуваме обратно за Брашов. Кратка почивка в хотела преди нашата туристическа програма в града - Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Югоизточна Европа, старото кметство, около което са се „сгушили“ китни кафенета, издигнатата от „пепелта“ Синагога, ще минем по най-тясната уличка в Европа, оцеляла по чудо и до днес – strada Sforii. Брашов е град с богата история, но и една от любимите уикендни дестинации през последните години. Тази вечер всеки по свой вкус може да открие място за вкусна вечеря, а при желание от страна на групата можем да посетим и традиционна румънска винарна, с апетитни кулинарни изкушения, местни алкохолни напитки, гарнирани с музика от трансилванския фолклор, забавни истории и безценна компания! Нощувка в Брашов.

Ден 3: /Неделя/ Брашов - Сланик (Солна мина Униря) - София
След закуска в хотела потегляме към Сланики, град, известен с извличането на сол от древни времена. Тук се намира и най-голямата солна мина в Европа - мина Униря.
Любопитен факт е, че тук продължава да се добива сол (в новата мина), а старата е превърната в изключително интересна атракция (комбинация от СПА център, място за забавление и Музей на солта). Малко хора в България знаят за това безценно богатство на нашите съседи, както и за факта, че тук природата ни дарява с най-чистия въздух на Земята. Посещението на солната мина продължава два часа, а достъпът до нея се осъществява с асаньор, който ни сваля само за 3 минути на 208 метра под земята. Температурата в мината е постоянна 12 С, а влажността на въздуха е приблизително 50%. От много години мястото е посещавано не само от туристи от цял свят, но и от хора със здравословни проблеми. Богатият на натриеви йони въздух е със доказано силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. 
В Залата „Генезис“ ще видим  изваяни от сол бюст паметници на император Траян, дакийските царе Децебал и Буребиста, личности от значение за културата по тези земи. Голяма гордост тук е и мемориалният барелеф на най-великия румънски поет – Михай Еминеску. 
В ранния следобяд, обогатени с много нови познания, ще потеглим обратно към България. Пристигаме в София късно вечерта. 

Дати 2020:
СЕПТЕМВРИ 2020: 11.09 – 13.09.2020 (петък-неделя)
ОКТОМВРИ 2020: 
16.10 – 18.10.2020 (петък-неделя)

 

Пакетна цена на човек в лева, на база настаняване в двойна стая 

          Група

мининимум 14 записани

Настаняване в избран хотел в Синая или Брашов

        Група


14-25 

 160 Евро /  315 лева

        Група

26-45 

150 Евро /  295 лева

Доплащане за единична стая: Цената е при запитване и при наличност на единични стаи в избрания хотел.

 

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ МИНИМУМ 14 ЗАПИСАНИ

Цената на човек в лева, на база настаняване в двойна стая, включва:

 • Транспорт с комфортен туристически бус/автобус (съобразен със изискванията за съотношението на броя заети седалки);
 • 2 нощувки със закуски в избран хотел 3*/4* в Синая или Брашов; 
 • Панорамна обиколка на Букурещ;
 • Туристическа програма в Брашов;
 • Туристическа програма в Синая;
 • Туристическа програма в Солна мина Униря;
 • Представител на Топ Трип (регистрирана търговска марка на Темпора Травъл ЕООД) и екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка асистънс "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД с покритие 5 000 евро;
 • Индивидуален пакет "Анти-COVID 19", съобразен с актуалните изискванията на МЗ и МВнР, включващ маска, дезинфектиращ гел за ръце, антибактериални кърпички";

 Цената не включва:

 • Традиционна румънска вечер с включени напитки - 40 лв;
 • Входни такси за обектите по програмата както следва:

  * Замъка Бран – възрастни 40 леи; пенсионери над 65 год.- 30 леи; студенти - 25 леи; ученици и деца 10 леи
  * Замъка Пелеш – възрастни 30.00 леи; пенсионери 15 леи; деца и студенти 7,5 леи
  * Замъка Пелишор - възрастни 20.00 леи; пенсионери: 10 леи; деца и студенти 5 леи
  Входна такса - Солна мина Униря - 24 леи за възрастни; пенсионери над 65 год. - 22 леи; 20 леи за студенти и ученици, такса за снимане - 15 леи.

  1 BGN = 0,4 RON / Курс Български лев (BGN) към Румънска лея (RON) 


 • Лични разходи
 • Доплащане за единична стая
 • City такса се заплаща индивидуално от туриста на място при настаняване
 • При желание на клиентите, ТО предлага срещу допълнително заплащане застраховка "Отмяна на пътуване"

Необходими документим и условия за записване

 • Валиден международен паспорт или лична карта
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители
 • Начин на плащане: В офисите на Темпора Травъл и Топ Трип, по банков път, с кредитна карта
 • За всички възникнали въпроси, за уточнение, за съвет, моля пишете ни по електронната поща на адрес office@toptrip.bg, office@temporatravel.com или ни се обадете по телефон: 02 44 84 148, 0888372556

Срокове на плащане и анулационни условия*

 • При сключване на договор и потвърждение на резервацията – 30% от пакетната цена
 • Срок за уведомяване на недостигнат минимален брой записани - 10 дни преди пътуването
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след спазване на следните срокове и плащания:
 • До 30 календарни дни от датата на заминаване – не се дължи неустойка.
 • От 29 до 15тия ден преди датата на заминаване - ТО удържа 30% от стойността на пътуването, записано в договора.
 • От 14 до 7мия ден преди датата на заминаване - ТО удържа 50% от стойността на пътуването, записано в договора.
 • От 6 до 3тия ден преди датата на заминаване - ТО удържа 70% от стойността на пътуването, записано в договора.
 • При по-малко от 3 дни преди датата на заминаване - ТО удържа 100% от стойността на пътуването, записано в договора.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване по време на самото пътуване, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, като се задължава да уведоми своевременно ТО и да заплати дължимите суми, свързани с допълнително направени разходи.
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване в съдебни институции, съкращаване от работа и др. Допълнителна информация по условията на застраховката може да получите в офиса на фирмата. При сключване на застраховка "Отмяна от пътуване", независимо от избрания застраховател, ТО не носи отговорност за възстановяване на стойността на застраховката при отмяна на екскурзията от страна на потребителя.

*ЗАБЕЛЕЖКА: В случай на изменения на обявените срокове и условия на плащане и анулации, произтичащи от актуалната ситуация, свързана с COVID-19, то променените такива ще бъдат записани в Договора или в допълнително споразумение между ТО и клиента.

Допълнителна информация

 • Топ Трип ® си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време на програмата, според обстоятелствата и при необходимост.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промени! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите!

Застраховки

TopTrip® е търговска марка на Темпора Травъл ЕООД, ТО 5344, ТА РК-01-6997

"ТЕМПОРА ТРАВЪЛ" ЕООД е сключил задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", съгласно чл. 97 от ЗТ, покриваща отговорността му за причинени вреди вследствие неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност при условията на застрахователна полица.
Задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" е сключена със „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД, гр. София, бул. „Христофор Колумб“ No. 43, със застрахователна полица 065 0000206/002, с валидност на действие от 10.01.2020 г. до 09.01.2021 г. 

Включената в пакетната цена медицинска застраховка с лимит 10 000 € се сключва със Застрахователно Дружество MONDIAL ASSISTANCE, AWP P&C S.A., бул. Христофор Колумб 80/6, София 1592.

Топ Трип (ТО Темпора Травъл ЕООД) предлага допълнителна възможност за сключване на застрахователен договор „Отмяна от пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие при злополука. 

 

Избрани хотели 3*/4*, съобразно програмата:


БРАШОВ: 

Хотел Cubix 4* - комфортен хотел в Брашов, на 3 километра от центъра на града. 

 или

СИНАЯ: 

Хотел Palace 4 *

или подобени с много добър рейтинг

 

 

Румъния


3 дни / 2 нощувки
Автобус
от 295 лв.
Направи запитване
Код на офертата: 20EURO09ТТ