TopTrip

Прага - Мисия възможна! В преследване на безброй забележителности, модерни акценти и много бира!

"Всеки, запазил способността си да вижда красотата, никога не остарява!" Тази мъдрост ни завещава роденият в Прага бохемски романист и писател Франц Кафка, един от най-значимите немскоезични писатели на XX век. Да повярваме на майстора на перото и да се отправим на пътешествие в златното сърце на Бохемия – Прага! Този град, заради древният си разкош често наричан „Градът на 100-те кули“ и още по-смело - „Рим на Севера“, не случайно е пленявал душите и въображението на поети, учени, композитори и мечтатели! Когато искаме да си представим Прага, мислите ни веднага се настройват за музика и Средновековна архитектура, припомняме си Кафка, жадни сме за чешка бира и си мечтаем за кнедли с печено свинско! Каним ви заедно да открием и да преживеем цялото разнообразие на един от най-красивите европейски градове - Прага!

МАРШРУТ:
Варна – Прага - замък "Хлубока" - Чешки Крумлов – Прага - Варна

Самолетна програма от Варна
4 дни/3 нощувки

Дати 2020:
СЕПТЕМВРИ 2020: 11.09 – 14.09.2020 (петък-понеделник)
НОЕМВРИ 2020: 27.11 – 30.11.2020 (петък-понеделник)

Кратък преглед на програмата:

Ден 1: /Петък/ Варна - Прага
Среща на летище Варна в 04:20 ч., полет за Прага в 06:20 ч. Пристигаме на летището в Прага, трансфер до избран хотел в центъра на града. Оставяме багажа на съхранение в хотела (настаняването е след 14:00ч.). Освежаване и традиционна чешка закуска в специално избрано местенце. Ще се поразходим лежерно, слушайки прелюбопитни истории за Чешката република и нейната столица. 

Настаняване в хотела. Кратка почивка. 

Добре дошли в златното сърце на Бохемия – Прага. Следобед ще направим една обиколка из централната част на града, която е истински лабиринт от средновековните калдъръми, високи елегантни къщи, а насред тази магия зад всеки ъгъл ни очаква музика, много музика! 
Изучаването на Прага ще започнем със сградата на Старото кметство и нейния астрономически часовник „Orloj“. Достигаме центъра на „Стария площад“, където се издигат двете емблематични готически кули на църквата „Дева Мария пред Тин“. Църквата е била главното духовно седалище на последователите на религиозния реформатор – Ян Хус.
В Стария град се намира най-древният в Централна Европа университет – Карловият университет с многобройните си прилежащи сгради. Къща на Черната Мадона е образец на чешкия кубизъм в архитектурата и произхожда от скулптурата от 17-ти век на Черната Мадона. Продължаваме разходката си през някогашните средновековни порти на Прага - Prašná brána (Барутната кула). Следващата ни цел е еврейският квартал „Josefov“. През 18-ти век тук се е намирала най-голямата еврейска общност в света. Тук е живял един от най-влиятелните писатели на 20-ти век – Франц Кафка. 
Казват, че в Прага е по-евтино да пиете бира, отколкото вода. Време е да вкусим от легендарното бохемско пиво. Тук се намират някои от най-известните пивници в цяла Чехия и заедно ще опитаме известната бира „Pilsner Urquell“. В Прага ще пием бира, така както са го правили и президентите Бил Клинтън и Вацлав Хавел. Na zdravi! 

Време за самостоятелна разходка, шопинг, сувенири или просто халба вкусно пиво в района на Вацлавския площад.

Завръщаме се в хотела за нощувка.

Ден 2: /Събота/ Прага 
Закуска в хотела. Разглеждането на Прага ще продължим с нео-ренесансовото бижу Národní divadlo - Народния театър, който е една от емблемите на града. Тук в началото на миналия век изгрява и звездата на българската оперна певица – Христина Морфова. В непосредствена близост се намира известно историческо кафене, чиито списък от забележителни гости включва такива като – братя Чапек, Вацлав Хавел и др. Нека бъдем и ние гости тук! 
Нашето странстване из Прага ще ни отведе до левия бряг на река Вълтава. Това не е просто река, а жив извор на истории и легенди. Ще преминем през един от най-красивите и фотографирани мостове в света – Карловия. Изящната каменна конструкция, облицована със статуи на светци днес е денонощна сцена на занаятчии и улични музиканти. Тук ще видим и скулпторите на Светите братя Кирил и Методий. В ляво от нас ще остане „Дяволският поток“ – Certovka, носещ това име заради старицата, която живеела в къщата на „Седемте дявола“. 
Изкачвайки се по хълма ще видим барокова църква „Свети Николай“, чийто интериор е вдъхновен от църквата „Свети Луи на Инвалидите“ в Париж. Това е и един от най-важните религиозните центрове на Прага, който освен за молитва бихме посетили и заради концертите на класическа музика вечер.
Достигаме до готическото архитектурно чудо на Катедралата „Свети Вит“ – най-големия и важен духовен център в Чехия. Около Катедралата се простират средновековните крепостни стени на Пражкия замък (Hradcani), който с неговата дванадесет вековна история е записан в книгата на рекордните на Гинес като най-големият древен замък в света. Кралският дворец на владетелите е една от най-важните сгради от комплекса и грабва вниманието с невероятната комбинация от архитектурни стилове. Във вътрешната част на укреплението и до днес е запазена пъстрата живописна „Златна алея“, калдъръмената уличка с декорираните в пастелни цветове къщички, където са живели майсторите златари. Най-старата църква на територията на замъка е посветена на „Свети Георги“, а нейната червена барокова фасада и архаичност отвътре я превръщат в един от най-важните храмове в Прага. 
За обяд сме ви приготвили едно вълнуващо средновековно приключение в необикновена кръчма, станала известна през вековете с посетителите си от всички прослойки на обществото. 
Прага изобилства на музеи, места за разходка, бирарии! Затова в свободното си време всеки може да направи лесно своя избор според интересите си! Едно от предпочитаните за посещение места е Музеят на Восъчните фигури, където ще се срещнете с едновременно с любими спортисти, писатели, актьори и политици. Друг музей, който шокира с името си, е Музеят на секс машините. Построен на четири етажа, със стени, боядисани в цвят на съблазняващо ярко червено червило, музеят проследява и образова в историята на секс „играчките“. Разходката из Прага без посещение на Музея на Бирата е недопустима! 
Денят ни е под егидата на знаковата напитка на Чешката столица, затова нашият виден пивовар  Елмо ни е приготвил исторически тур през 5-те най-добри пивоварни на Прага. Ще дегустираме различни видове местна бира и традиционни кулинарни специалитети. „Открехвам малко вратичката на изненадата и ви доверявам, че една от пивоварните ще бъде единствената в централна Европа, която произвежда бира от 500 години, и то без прекъсване!“. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3: /Неделя/ Прага – замък "Хлубока" - Чешки Крумлов 
Закуска в хотела. Свободно време или екскурзия срещу допълнително заплащане *„Замък "Хлубока" и Чешки Крумлов – безценен Средновековен романс!“
*Потегляме към южна Бохемия за да посетим най-красивия замък в Чехия - "Хлубока". Тук сънищата ни ще се превърнат в реалност, а с поразяващата си пищност и романтичност, замъкът от незапомнени времена е място за вричане в любов. Докато се разхождаме из спиращите дъха зали ще чуем и приказните легенди за принцеси, несметни богатства и...самият Дявол!
Следващата ни дестинация е Ренесансовия диамант на Бохeмия – Чешки Крумлов, обект, избран от ЮНЕСКО и грижливо пазен от модерните туристически тенденции! Градът е обграден от меандрите на река Вълтава и е наричан с поетичното име „Портата към Шумава“. През Златния си век той става средище на учени, хора на изкуството и алхимици от цяла Европа. Старият град е изпъстрен с калдъръмени улички, барокови шедьоври, а малки ресторантчета примамват да поседнем за лек обяд и разбира се халба бира!
Отпътуваме обратно за Прага, където ще решим как да прекараме последния си следобед в чешката столица.

Освен с пиенето на бира, чехите са известни като изкусни бижутери, както и като познавачи на билки още от Средновековието. Ето защо, в Прага са на разположение разнообразни бирени СПА комплекси! Истинско преживяване е потапянето във вана с ечемик, хмел, мая и др. 
Славата на Прага като епицентър на нощния живот е пословична. 
Завръщане в хотела. Нощувка.

Ден 4: /Понеделник/ Прага – Варна
Закуска пакет и отпътуваме към летище Прага в 05:30ч. за полет до Варна в 08:10ч. Пристигаме на летище Варна в 11:25ч.
 

Приятели пътешественици, аз и моите колеги обожаваме Прага! Подарили сме и много енергия и време да я изучаваме, за да ви я покажем по един различен начин! Надникнете в следващата страница! Вярвам, че Прага ще стане и ваша любима дестинация, и много пъти ще се връщате там за още и още преживявания!

Елмо  

Ако това е вашето пътешествие, разгледайте секция ДEТАЙЛИ

МАРШРУТ:
Варна – Прага - замък "Хлубока" - Чешки Крумлов – Прага - Варна

Самолетна програма от Варна
4 дни/3 нощувки

Дати 2020:
СЕПТЕМВРИ 2020: 11.09 – 14.09.2020 (петък-понеделник)
НОЕМВРИ 2020: 27.11 – 30.11.2020 (петък-понеделник)

Полетно разписание за 11.09 – 14.09.2020
/петък/ Wizz Air - Варна (Терминал 1) - Прага (PRG) 11:25-13:25
/понеделник/ Wizz Air - Прага (PRG) - Варна (Терминал 1) 13:30-16:10
Полетното разписание е представено в местно часово време.
Часовата разлика между София и Прага е - 1 час

Програмата в детайли:

Ден 1: /Петък/ Варна - Прага
Среща на летище Варна в 04:20 ч., полет за Прага в 06:20 ч. Пристигаме на летището в Прага, следва трансфер до избран хотел в центъра на града. Оставяме багажа на съхранение в хотела (настаняването е след 14:00ч.). Освежаване и традиционна чешка закуска в специално избрано местенце. Ще се поразходим лежерно, слушайки прелюбопитни истории за Чешката република и нейната столица. 

Настаняване в хотела. Кратка почивка.

Добре дошли в златното сърце на Бохемия – Прага! Този град, заради древния си разкош често наричан „Градът на 100-те кули“ и още по-смело - „Рим на Севера“, винаги е пленявал душите и въображението на поети, учени, композитори и мечтатели!
Следобед ще направим една приятна обиколка из централната част на града, която е истински лабиринт от средновековните калдъръми, високи елегантни къщи, а насред тази магия зад всеки ъгъл ни очаква музика, много музика! Отминалите времена тук оживяват както никъде другаде по света. И както е написал големият бохемски романист Франц Кафка – „Прага никога не ви пуска ... тази скъпа майчица има остри нокти!„

Изучаването на Прага ще започнем с впечатляващата сграда на Старото кметство и нейния загадъчен астрономически часовник „Orloj“ – един от най-силните примери за технологичните чудеса на града. Докато слушаме легендите за часовника ще се пренесем в света на приказките на Братя Грим. Достигаме центъра на „Стария площад“, където се издигат двете емблематични готически кули на църквата „Дева Мария пред Тин“. Според любопитни слухове, именно тези кули са в основата на създаденият от Уолт Дисни замък на Спящата красавица. Църквата е била главното духовно седалище на последователите на религиозния реформатор – Ян Хус.
След залез слънце идва ред на фантастичните разкази и митове, без които Прага никога нямаше да е такава, каквато я познаваме днес. И до днес местните жители тайничко споделят невероятни истории за броденето на вампири и духове.
В Стария град се намира най-древният в Централна Европа университет – Карловият университет. Къща на Черната Мадона е образец на чешкия кубизъм в архитектурата, като дизайнът на сградата е наистина завладяващ с геометричните си форми, полилеи от ковано желязо и изящни извити стълби. Името на къщата произхожда от скулптурата от 17-ти век на Черната Мадона. Днес тя се намира в североизточния ъгъл на новата сграда. Продължаваме разходката си през някогашните тринадесет средновековни порти на Прага - Prašná brána (Барутната кула). 186-те стъпала ще ни отведат до върха на висока кула (44 м.), откъдето се открива възхитителна гледка). Следващата ни цел е еврейският квартал „Josefov“. През 18-ти век тук се е намирала най-голямата еврейска общност в света, чийто наследство днес е част от безценната история на чешката столица. В този известен еврейски квартал е живял един от най-влиятелни писатели на 20-ти век – Франц Кафка. Бронзовата статуя на Кафка принадлежи към големите забележителности на еврейския квартал. 
Първата ни панорамна разходка ще надградим с още преживявания, защото Прага е наистина необятен извор на удоволствия. Казват, че в Прага е по-евтино да пиете бира, отколкото вода. Ето затова е време да вкусим от легендарното бохемско пиво, считано от познавачите за ненадминато. 
По света има краен брой задължителни за посещения кръчми, богати с история и традиции! Така, в Прага се намират едни от най-известните пивници в цяла Чехия и ние сме направили своя избор, къде точно да отпием заедно от известната бира „Pilsner Urquell“. По традиция месните сервират бирата с различни местни специалитети като например популярното „Pivní Sýr“ (бирено сирене). В Прага забравяме за спиртните напитки. Тук ще пием бира, така както са го правили и президентите Бил Клинтън и Вацлав Хавел. Na zdravi! 

Време за самостоятелна разходка, шопинг, сувенири или просто халба вкусно пиво в района на Вацлавския площад.

Завръщаме се в хотела. Нощувка.

Ден 2: /Събота/ Прага 
Закуска в хотела. Разглеждането на Прага днес ще продължим с нео-ренесансовото бижу Národní divadlo - Народния театър, който е една от емблемите на града и национална гордост на чехите. Тук в началото на миналия век изгрява звездата на българската оперна певица – Христина Морфова. От десетилетия сцената магнетизира гостите си с гениалните произведения на обичания композитор Антонин Дворжак.
В непосредствена близост се намира известно историческо кафене, чиито списък от забележителни гости включва такива като – братя Чапек, Вацлав Хавел и др. Нека бъдем и ние гости тук! Ще останем за ободряваща напитка на мястото, където великият ни писател и общественик Алеко Константинов е отсядал за вдъхновение на поредния епизод от пътеписите на Бай Ганьо.
Нашето странстване из Прага ще ни отведе до левия бряг на река Вълтава. Това не е просто река, а жив извор на призрачни истории и легенди. Ще преминем през един от най-красивите и фотографирани мостове в света – Карловия. Изящната каменна конструкция, облицована със статуи на светци сега е денонощна сцена на занаятчии и улични музиканти любимо място за романтични разходки на местните жители и гостите на града. Тук ще видим и скулпторите на Светите братя Кирил и Методий. В ляво от нас ще остане „Дяволският поток“ – Certovka, носещ това име заради старицата, която живеела в къщата на „Седемте дявола“ и изричала от прозореца проклятия си срещу всички деца, които се приближат.
Изкачвайки се по хълма ще зърнем спиращата дъха енорийска барокова църква „Свети Николай“, чийто интериор е вдъхновен от църквата „Свети Луи на Инвалидите“ в Париж. Това е и едно от религиозните центрове на Прага, който освен за молитва бихме посетили и заради концертите на класическа музика вечер.
Достигаме до готическото архитектурно чудо на Катедралата „Свети Вит“ – най-големия и важен духовен център в Чехия. Интериорът на църквата е едно от грандиозните постижения на архитектурното изкуство по света! Тук особено внимание заслужава пищно украсеният параклис с гробницата на покровителя на чешките земи - Свети Вацлав. Церемонията по коронацията на кралете на Бохемия се е състояла именно тук, и до днес в съкровищницата на църквата се пазят Кралските бижута (вкл. и короната на Бохемия). В криптата покой намират светци, крале, князе и императори… (по желание Катедралата може бъде посетена в свободното време).
Около Катедралата се простират средновековните крепостни стени на Пражкия замък (Hradcani), който с неговата дванадесет вековна история  е записан в книгата на рекордните на Гинес  като най-големият древен замък в света. Проектът по реновацията на замъка е възложен на големия словенски архитект Йозе Плечник, известен като словенския Гауди. Кралският дворец на владетелите е една от най-важните сгради от комплекса на замъка и грабва вниманието с невероятната комбинация от различни архитектурни стилове. Във вътрешната част на укреплението и до днес е запазена пъстрата живописна „Златна алея“, калдъръмената уличка с прекрасно декорираните къщички в пастелни цветове, където са живели майсторите златари. Много интересни история и легенди ще чуем тук, като например как кралят е насърчавал алхимиците в начинанията им за превръщане на оловото в злато. Най-старата църква на територията на замъка е посветена на „Свети Георги“, а нейната червена барокова фасада и архаичност отвътре я превръщат в един от най-важните храмове в Прага. (При желание за посещение на Замъка оставаме на разположение за съдействие за  избор на комбиниран билет. Цените на билетите започват от 10 евр, вкл. и посещение на Катедралата „Свети Вит“).

За обяд сме ви приготвили едно вълнуващо средновековно приключение в необикновена кръчма, станала известна през вековете с посетителите си от всички прослойки на обществото. От най-долни мошеници и пияници до Ярослав Хашек! Една легенда разказва дори, че при последното си идване в Прага самият Моцарт сътворява точно в тази кръчма своята „Малка нощна музика“! Преживяването е гарантирано с изобилстващи плата, традиционен фолклор и неповторима атмосфера.
Прага изобилства на музеи, места за разходка, бирарии! Затова в свободното си време всеки може да избере как да прекара времето си най-интересно! Едно от предпочитаните за посещение места е Музеят на Восъчните фигури, където ще се срещнете с едновременно с любими спортисти, писатели, актьори и политици. По-смелите от вас ще се впуснат в разбиването на шифъра, който се крие в музея. (допълнителна входна такса 11 евро)
Друг музей, който шокира с името си е Музеят на секс машините. Построен на четири етажа, със стени боядисани в цвят на съблазняващо ярко червено червило, музеят проследява и образова в историята на секс „играчките“. С невероятни факти и странни истории ще бъде задоволено любопитството ни ако изберем да посетим точно този музей тук. (входна такса 10 евро, не се допускат лица под 18г.).
Разходката из Прага без посещение на Музея на Бирата е немислима. В този музей ще проследим историята и традицията на чешкото пивоварство. Мащабен модел на пивоварна обяснява процеса на производство на малц и самото производство на бира. Разглеждането е недостатъчно без дегустиране на няколко вида бира от различни епохи. Предизвикателство е и да си бутилираме сами бира със собствен етикет, по личен проект, направен на място в пивоварната!  Истински бирен празник за любителите на тази кехлибарена напитка! (цената на входната такса за музея е 10 евро, вкл. дегустация на 6 вида бира).
Денят ни е под егидата на знаковата напитка на Чешката столица, затова нашият виден пивовар  Елмо ни е приготвил днес и исторически тур през 5-те най-добри пивоварни на Прага. Ще дегустираме десетки различни видове местна бира и традиционни кулинарни специалитети. „Открехвам малко вратичката на изненадата и ви доверявам, че една от пивоварните ще бъде единствената в централна Европа, която произвежда бира от 500 години, и то без прекъсване!“. Очаква ни бирена фиеста с много смях, забавни истории и разбира се – бохемско пиво!

Дано успеем да се върнем за нощувка в хотела!

Ден 3: /Неделя/ Прага – замък "Хлубока" - Чешки Крумлов 
Закуска в хотела. Свободно време или екскурзия срещу допълнително заплащане *„Замък "Хлубока" и Чешки Крумлов – безценен Средновековен романс!“

*Потегляме към южна Бохемия за да посетим най-красивия замък в Чехия - "Хлубока". Тук приказните истории на Уолт Дисни оживяват. С поразяващата сетивата снежнобяла фасада, пищност и романтичност, замъкът от незапомнени времена  е място за вричане в любов. Докато се разхождаме из спиращите дъха зали ще чуем и омагьосващите легенди за принцеси, несметни богатства и...самият Дявол! 
Пътешествието ни ще ни отведе до Ренесансовия диамант на Бохемия – Чешки Крумлов, обект, избран от ЮНЕСКО и грижливо пазен от модерните туристически тенденции! Градът е обграден от меандрите на река Вълтава и е наричан с поетичното име „Портата към Шумава“. През Златния си век той става средище на учени, хора на изкуството и алхимици от цяла Европа. В центъра на града се издига Средновековният замък, а самият град е разположен наоколо. Старият град е изпъстрен с калдъръмени улички, барокови шедьоври, които грижливо пазят вековни традиции. Прекрасни малки ресторантчета примамват да поседнем за лек обяд и разбира се халба бира!
Отпътуваме обратно за Прага, където ще решим как да прекараме последния си следобед в чешката столица.

Освен с пиенето на бира, чехите са известни като изкусни бижутери, както и като познавачи на билки още от Средновековието. Ето защо, в Прага са на разположение разнообразни бирени СПА комплекси! Истинско преживяване е потапянето във вана с ечемик, хмел, мая и др. А за още по-голямо удоволствие на една ръка разстояние от нас има странен кран, от който може да си сипвате неограничено пиво, докато се наслаждаваме на необичайните СПА процедури!
(Цената за един човек в една вана е от 80 евро за 1 час и от 115 евро за 1 час за двама души в една вана).
Славата на Прага като епицентър на нощния живот е пословична. Ако все още имаме сили, няма да пропуснем да „избухнем“ в ритъма на музиката и неустоими питиета. Със сигурност ни очаква едно носталгично сбогуване с Прага!  Нощувка.

Ден 4: /Понеделник/ Прага – Варна
Закуска пакет и отпътуваме към летище Прага в 05:30ч. за полет до Варна в 08:10ч. Пристигаме на летище Варна в 11:25ч.

Дати 2020:
СЕПТЕМВРИ  2020: 11.09 – 14.09.2020 (петък-понеделник)

Полетно разписание за 11.09 – 14 .09.2020
/петък/ Wizz Air - Варна (Терминал 1) - Прага (PRG) 06:20-07:40
/понеделник/ Wizz Air - Прага (PRG) - Варна (Терминал 1) 08:10-11:25
Полетното разписание е представено в местно часово време.
Часовата разлика между София и Прага е - 1 час

 

Пакетна цена на човек в лева, на база настаняване в двойна стая 

          Група

мин.10

макс.18

Настаняване в избран хотел 3*/4* в центъра на Прага

        Група

10-14 

 372 Евро /  725 лева

        Група

15-18 

353 Евро /  690 лева

      Голяма група* 

мин. 25 

*цена при запитване

Индивидуално пътуване без водач

мин. 2 

 328 Евро / 640 лева

Доплащане за единична стая: НА ЗАПИТВАНЕ

 

Цената на човек в лева, на база настаняване в двойна стая, включва:

 • Самолетен билет ВАРНА – ПРАГА - ВАРНА с  полет на авиокомпаниите Wizz air с включен малък ръчен багаж (дамска чанта или раница) (Цена към дата 01.07.2020)*
 • Трансфер Летище - Хотел - Летище
 • Летищни такси
 • 3 нощувки със закуски в много добре избран и с висок рейтинг хотел 3* и 4*
 • Със специалната компетенция на представител на Топ Трип (регистрирана търговска марка на Темпора Травъл ЕООД) - Илмас Мустафов (ЕЛМО)
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • Медицинска застраховка асистънс "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД, с покритие 10 000 евро
  * ТО си запазва правото за промяна на пакетната цена при увеличение на цената на самолетен билет над 20% спрямо дата 16.06.2020
 • Индивидуален пакет "Анти-COVID 19", съобразен с актуалните изискванията на МЗ и МВнР, включващ маска, дезинфектиращ гел за ръце, антибактериални кърпички". 

 Цената не включва:

 • Голям ръчен багаж - (55x40x23 cm), до 10 кг. + приоритет за качване в самолета;
 • Голяма багаж до 20 кг 
 • Входни такси за обектите по програмата
 • Билети и/или карти за градски транспорт, там където програмата го налага
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание - заявяват се предварително)
  *„Замък "Хлубока" и Чешки Крумлов – безценен Средновековен романс!“ - 50 евро.
  Цената не включва входна такса за замъка "Хлубока" (230 CZK = 9 евро). 
  Провежда се при минимум 10 записани.  
 • Обяди, вечери
 • Лични разходи
 • Доплащане за единична стая
 • City такса се заплаща индивидуално от туриста на място при настаняване
 • При желание на клиентите, ТО предлага срещу допълнително заплащане застраховка "отмяна на пътуване"

Необходими документим и условия за записване

 • Валиден международен паспорт или лична карта
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители
 • Начин на плащане: В офисите на Темпора Травъл и Топ Трип, по банков път, с кредитна карта
 • За всички възникнали въпроси, за уточнение, за съвет, моля пишете ни по електронната поща на адрес office@toptrip.bg или ни се обадете по телефон: 0700 31 006, 02 44 84 145, 0888372556

Срокове на плащане и анулационни условия

 • При сключване на договор и потвърждение на резервацията – 30% от пакетната цена
 • Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване – само стойността на билета.
 • От 59 работни дни до 30 работни дни – такса с размера на билета и депозита.
 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – такса 100% от стойността на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване по време на самото пътуване, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 31 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване в съдебни институции, съкращаване от работа и др. Допълнителна информация по условията на застраховката може да получите в офиса на фирмата.

Допълнителна информация

 • Топ Трип ® си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време на програмата, според обстоятелствата и при необходимост.
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промени! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите!

Застраховки

TopTrip® е търговска марка на Темпора Травъл ЕООД, ТО 5344, ТА РК-01-6997

"ТЕМПОРА ТРАВЪЛ" ЕООД е сключил задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", съгласно чл. 97 от ЗТ, покриваща отговорността му за причинени вреди вследствие неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност при условията на застрахователна полица.
Задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" е сключена със „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД, гр. София, бул. „Христофор Колумб“ No. 43, със застрахователна полица 065 0000206/002, с валидност на действие от 10.01.2020 г. до 09.01.2021 г. 

Включената в пакетната цена медицинска застраховка с лимит 10 000 € се сключва със Застрахователно Дружество MONDIAL ASSISTANCE, AWP P&C S.A., бул. Христофор Колумб 80/6, София 1592.

Топ Трип (ТО Темпора Травъл ЕООД) предлага допълнителна възможност за сключване на застрахователен договор „Отмяна от пътуване“ по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие при злополука. 

Чехия


4 дни / 3 нощувки
Самолет
от 690 лв.
Направи запитване
Код на офертата: 20EUCZ04TT