TopTrip

БРАЗИЛИЯ - Палитра от екзотика

Бразилия е изкушението на всеки пътешественик и авантюрист. А Рио де Жанейро не е просто град! Рио е „туптящото“ сърце на Бразилия. Под закрилата на най-внушителната статуя на Христиос Спасителя в света се преплитат безкрайни плажове, красиви тела в ритъма на самба, най-страсният футбол, мързеливи следобеди с табла под сянката на колониални сгради и екзотична растителност, среднощни приключения, обилно полети с кайпириня, усмивките на кариоките и още нещо …Ще се запознаем и с екзотиката на най-големия субтропичен резерват в света. Водопадите Игуасу – мястото, където ще се убедите, че природата е не просто могъща, но и безкрайно щедра. На границата между Бразилия и Аржентина, реките Игуасу и Парана „ваят“ система от над 275 водопада, с безспорно най-впечатляващ представител – „Дяволското гърло“. Гледката, звукът, усещането за величие са неземни. Това и още безброй преживявания следват...Каним ви заедно да открием един нов екзотичен свят, наречен БРАЗИЛИЯ!

Дати: 16.11-30.11.2019 г.

София - Рио де Жанейро - Иля Гранде - Парач - Фоз ду Игуасу - Пантанал - Рио де Жанейро - София

Защо да изберете пътешествието до Бразилия с нас? 

 Избрали сме за вас удобни хотели ''поусади'', някои от тях с басейн
 Ще ви покажем Рио де Жанейро по един различен начин, така както го познават местните!
 Ще посетим водопадите Игуасу от Бразилска и Аржентинска страна!
 Избрали сме за вас двудневен престой в национален парк Пантанал на базата на all inclusive!
 Защото сме създали за вас авторска програма, която предлага бюджетно съобразено пътуване, с гарантирано качество на услугите!
 Предвидени са три вътрешни полета, които да ни пестят времето за придвижване! 
Включени са входните такси за всички турове и атракции, описани в програмата, без допълнителните екскурзии и мероприятия!

Кратък преглед на програмата:

Ден 1: 16.11 /събота/ София - Рио де Жанейро
Отпътуване от София за Рио. Пристигаме вечерта на същия ден или рано сутринта на следващия ден. Частен трансфер до хотела. Свободна вечер. Нощувка.

Ден 2: 17.11 /неделя/ Рио де Жанейро
Сутринта ще се отправим на 5 часова обиколка из Рио де Жанейро (Сао Конрадо, Националнен парк Тижука, Корковадо, Санта Тереза, Лапа). Свободна вечер. Нощувка.

Ден 3: 18.11 /понеделник/ Рио де Жанейро - Иля Гранде 
Ранно отпътуване към Иля Гранде (Големият Остров), настаняване и свободна програма. Нощувка.

Ден 4: 19.11 /вторник/ Иля Гранде 
Еднодневна екскурзия и пешеходен тур до плажа Лопеш Мендеш, включващ обиколка с лодка и трекинг. Свободно време. Нощувка.

Ден 5: 20.11 /сряда/ Иля Гранде - Парачи
Ранно отпътуване към колониалното градче Парачи. Пристигане следобяд. Свободно време. Нощувка.

Ден 6: 21.11 /четвъртък Парачи
Свободен ден с възможност за избор от две допълнителни екскурзии на място. Нощувка.

Ден 7: 22.11 /петък/ Парачи
Свободен ден с възможност за допълнителни екскурзии или актовности. Нощувка.

Ден 8: 23.11 /събота/ Парачи - Фоз ду Игуасу
Сутрешен полет до Фоз ду Игуасу. Посещение на Парка на Птиците. Свободна вечер. Нощувка.

Ден 9 и 10: 24 - 25.11 /неделя - понеделник/ Водопадите Игуасу бразилска и аржентинска част
Ще се изправим пред величието на водопадите Игуасу, най-голямата водна система в света! 
Предстои да разберем защо индиански племена са дали на водопада името „Игуасу‘‘, което на тупи-гуарани означава „Голяма вода“. Два поредни дни от пътешествието си ще подарим на на това впечатляващо природно чудо от бразилска и аржентинска страна. Нощувка.

Ден 11-12: 26-27.11 /вторник - сряда/ Фоз ду Игуасу - Пантанал 
Ранно отпътуване към национален парк Пантанал. Настаняване и следобедни активности. Нощувка.

Ден 13 : 28.11 /четвъртък/ Пантанал - Рио де Жанейро 
Предвидени активности в Пантанал до обяд. Полет от Кампо Гранде до Рио де Жанейро. Свободна вечер. Нощувка.

Ден 14: 29.11 /петък/ Рио де Жанейро
Сутрешен трекинг тур (подължителност 3 часа) с местен гид до Захарната Глава (Pão de Açucar). Време за плаж. Свободна вечер. Нощувка.

Ден 15: 30.11 /събота/ Рио де Жанейро - София
По желание сутрешна разходка из стария център на Рио или посещение на Фавела Росиня (Favela Rocinha). Разполагаме с три часа за последна разходка преди полета за България.
Следобеден полет Рио де Жанейро - София. Пристигане на следващия ден. 

 

Ако това е вашето пътешествие, разгледайте секция ДEТАЙЛИ

Дати: 16.11-30.11.2019 г.

Програмата в детайли:

Ден 1: 16.11 /събота/ София - Рио де Жанейро
Отпътуване от София за Рио. Пристигаме вечерта на същия ден или рано сутринта на следващия ден. Частен трансфер до хотела. ”Sejam bem vindos!”

Ден 2: 17.11 /неделя/ Рио де Жанейро
След закуска ще се отправим на 5 часов тур, "извън утъпканите пътеки", като ви обещаваме да не пропуснем и нито една от известните забележителности на Рио!
Нашата обиколка ще започне с плажа Сао Конрадо и панорамна гледка от Педра Бонита. Продължаваме през Националния парк Тижука, за да видим зелената тропическа дъждовна гора, преди да стигнем до известната статуя на Христос. След като слезем от хълма Корковадо трансфер до квартала Санта Тереза за типичен бразилски обяд. Санта Тереза е един от традиционните стари квартали на Рио, запазил голяма част от оригиналната си архитектура и характер. Преди да се върнем в хотела - спирка на Стъблите на Селарон в небезизвестния квартал Лапа. 
Остатъка от този ден ще оставим свободен, за да може да се полюбуваме на красивите плажове Копакабана, Ипанема и Лебло. Вечерта за тези от вас, които са любители на залезите, може заедно да изпратим залязващото слънце от Arpoador! Кайпиринята е задължителен аксесоар в този момент!

Ден 3: 18.11 /понеделник/ Рио де Жанейро - Иля Гранде 
Рано сутринта ще се отправим към китното градче на брега на океана наречено Ангра душ Рейш, откъдето ще отплаваме с ферибот към Иля Гранде (Големият Остров). Иля Гранде е екологичен рай без пътища и високи сгради, който до 1994г. е бил затвор. Сега островът е много популярен за почивки както сред бразилците, така и за чуждестранни туристи. Тук ще се настаним в типична посада в основното градче на острова - Вила до Абраао. Време за разходки и наслада сред тишината и спокойствието на острова, възможност да се полюбуватме на природното разнообразие тук, или пък да отдадем на шнорхелинг и други активности.

Ден 4: 19.11 /вторник/ Иля Гранде и екскурзия до известния плаж Лопеш Мендеш
Днес ще посетим плажа Лопеш Мендеш - един от най-красивите плажове на острова според местните хора. Нашето пътешествие ще започне с пътуване с лодка до плажа Прая ду Поузо (45 мин.), след което ще повървим през джунглата (около 30 мин.) докато стигнем до белите пясъци на тропическия оазис наречен Лопеш Мендеш. Свободен следобед за пълен релакс!

Ден 5: 20.11 /сряда/ Иля Гранде - Парачи
След закуска напускаме хотела и отпътуваме с лодки до Мангарачиба, откъдето ни чака сухоземен трансфер (около 2 часа) до колониалното градче Парачи. След като се настаним в характерна бразилкса „посада”, в близост до стария център на градчето, разполагаме със свободна вечер за разходка из автентичните улички, където ще открием красива колониална архитектура, типични магазинчета и много уютните ресторантчета. Време за вечеря. 

Ден 6: 21.11 /четвъртък/ Парачи
Свободен ден. Или днес може да изберете едно от нашите  допълнителни екскурзии както следва:

  • Целоднено пътешесъвие (около 6 часа) из красивите плажове на крайбрежното селце Триндаджи (Trindade). Райският залив на Триндаджи разполага с четири плажа и един натурален басейн със солена вода. 

Тръгване в 10ч. сутринта с микробус и местен екскурзовод, специалист по история, екология и крайбрежна култура. Посещение на плажовете Praia do Cepilho, Paraia dos Ranchos, Praia do Meio е Praia do Caixa D’aço. Разходка през атлантическата джунгла и опция за наемане на лодка до натуралния басейн Caixa D’aço (не е включено в цената). Цена на човек за основната екскурзия: 18 €

  • Разходка с лодка  до най-красивия залив в Парачи (около 4 часа) - Saco do Mamanguá (максимум 10 души). Час на тръгване: 9ч. и 13ч30ч.

Разходка из района на Mamanguá е с голяма моторна лодка. Изключителни гледки, невероятната природа и естествено богатство, където с малко късмет е възможно да се видят свободно плуващи костенурки и делфини! Маршрутът е невероятен и има 3 спирки - плажовете Praia do Engenho и Praia do Costa, както и малкото островче Ilhote до Mamanguá. Цена на човек:  55€

Ден 7: 22.11 /петък/ Парачи
Свободен ден. Отново имате избор за допълнителна екскурзия:

  • Трекинг до водопада Cachoeira da Melância. Шест часов средно труден трекинг маршрут до един от най-красивите водопади в региона, скрит в Националния парк Serra da Bocaína. Впечатляващ трекинг из защитената гора, с изобилна флора и много редки птици. Прекрасни гледки ще ни съпровождат по целия път докато достигнем водопада. Възможност за къпане в кристално чисти, студени води, обяд на крак и почивка пред завръщането. Цена на човек: при запитване
  • Пет часова разходка с шхуна из островите на Парачи (вид ветроходна яхта). Редовни часове всеки ден от кея на Парачи в 10:00ч, 10:30ч. и 11:00ч.

В залива на Парачи има 65 острова и стотици плажове, изключително красиви, заобиколен е от буйна растителност, което го прави тихо и незабравимо място, идеално за плуване и гмуркане с шнорхел. Пътешествието през прекрасния залив на Парачи включва 4 спирки. По време на обиколката ще посетим 2 плажа и 2 острова, на всяко място ще останем за около 30/40 минути. Обяд на борда на кораба е включен в цената на екскурзията. Цена на човек: 34€

Ден 8: 23.11 /събота/ Парачи - Фоз ду Игуасу
Рано сутринта с частен трансфер се оптравяме към летище Гуарульос в Сао Пауло, откъдето летим до град Фоз ду Игуасу.
След като се настаним в хотела потегляме на едно уникално преживяване, а именно посещение на Парка на Птиците – международен център за опазване на птиците, разположен всред богата и буйна Атлантическа гора, в който ще се срещнем с повече от 150 различни вида пернати, много от които застрашени от изчезване. С нашето посещение ще станем част от обществото, което подпомога този значим световен проект!

Ден 9 и 10: 24 - 25.11 /неделя - понеделник/ Водопадите Игуасу бразилска и аржентинска част
Предстои ни среща с изумителната и най-голяма водна система в света - водопадите Игуасу!
Знаете ли защо древните индиански племена са дали на водопада името „Игуасу‘‘, на техния език - тупи-гуарани името означава „Голяма вода“. Височината на водопадите варира между 60м и 82м, а броят на веригата от водопади е 275! Тази спираща дъха гледка ще се открие пред нас и ще ни погълне с великолепната си мощ! Два поредни дни ще се наслаждаваме на това впечатляващо чудо на природата, ще наблюдаваме Игуасу от бразилска и аржентинска страна, ще докоснем ледените му води, ще слушаме шума на падащите води! Уникално и незабравимо преживяване!  
На място се предлага и 10 минутен полет с хеликоптер над  водопадите Игуасу срещу 120$ (поръчва се на място).
След като на втория ден разгледаме и аржентинската част на водопадите, отлитаме към град  Campo Grande, където имаме междинна нощувка по пътя към следващото ни приключение! Настаняване и нощувка в Campo Grande. 

Ден 11-12: 26 -27.11 /вторник - сряда/ Фоз ду Игуасу - Пантанал
Рано сутринта с частен трансфер отпътуваме към Пантанал - най-голямата блатна площ в света!
След пристигане се настаняваме в хотел на база all inclusive за следващите два дни - храна, екскурзии, местни екскурзоводи, различни мероприятия са включени в пакета ни тук. Тук природата ще ни срещне с пирани, каймани, маймуни и капибари, както и безброй видове птици, които са част от богатата фауна на Пантанал. През следващите два дена ще имаме достатъчно време да изучим региона пеша, на кон, или с моторна лодка, както и да бъдете част от уникално сафари с местни водачи.

Ден 13 : 28.11 /четвъртък/ Пантанал - Рио де Жанейро
След като приключим със следобедните активности в Пантанал ще се върнем отново на летището в Campo Grande, за полет обратно към Рио де Жанейро. Пристигаме в Рио вечерта и след като се настаним в хотела ни на брега на Копакабана е време за танци под звуците на самба и боса нова.

Ден 14: 29.11 /петък/ Рио де Жанейро
Не сте помислили, че ще пропуснем да видим Захарната глава, нали? Само че вместо да ви качим на лифта заедно с тълпите от туристи, ние ще ви предложим едно по-интересно изживяване - тричасов трекинг до върха на хълма през Атлантическата гора. Потегляме в 9.00ч сутринта с местен гид, специалист по Приключенски туризъм (Adventure Hiking). По пътя ни към върха ще можем да се насладим на красиви панорамни гледки към залива Гуанабара, както и да видим интересни представители на животинския свят. Връщането е с лифт, цената му е включен в пакета. 

Време е и за плаж, ето защо следобните часове са ви на разположение за плуване, кайпириня, разходки по крайбрежната алея. За вечерта ще ви поканим в един от най-легендарните ресторанти в Рио – Garota de Ipanema – мястото, където един от най-известните бразилски композитори Tom Jobim е бил вдъхновен да напише една от най-популярните в световен мащаб боса нова песни – Момичето от Ипанема ''Garota de Ipanema'' (вечерята е по желание и се поръчва като допълнително мероприятие).

Ден 15: 30.11 /събота/ Рио де Жанейро - София 

Преди да се качим на следобедния полет обратно към България, отнасяйки със себе си безброй красиви мигове и впечатления от тази многоцветна държава, ще ви предложим да направим един изключително нестандартен тур, който е само за истински любители на приключенията - ще се разходим из гетото в Рио, така наречената Фавела Росиня (Favela Rocinha). Турът из гетото (наричано още „общност”), задължително с местен гид, ще продължи три часа, a целта му е да се докоснем до истинския живот на града, до историята на създаването им (има над 1000 гета в Рио де Жанейро!), до местната култура и ежедневните трудности, с които обитателите им се сблъскват. Тези турове стават изключително популярни и заради факта, че част от сумата за нашето посещение  включва паричен принос за бедните семейства от общността.
Следобеден полет Рио де Жанейро - София. Пристигане на следващия ден. 

Следва среща на групата в София за сподяляне на преживяното, за размяна на снимки и за нови планове за следващо екзотично пътешествие. Не без бразилска музика и коктейли! 

Цени в българси лева за полет на дата 16.11 - 30.11.2019 г.

Дата на отпътуване Цена на човек настанен в двойна стая Цена на човек настанен в единична стая
16.11 - 30.11.2018 4860 лв. 5360 лв.


Цената включва
• 
Самолетен билет София – Рио де Жанейро – София с включени летищни такси и чекиран багаж
• 14 нощувки с 14 закуски, 2 обяда и 2 вечери
• Всички трансфери по програмата
• Три вътрешни полета с включени летищни такси
• Местни екскурзоводи
• Всички екскурзии и входни такси, без доплащанията за допълнителните мероприятия
• Представител на Топ Трип, екскурзовод-преводач на български език по време на цялото пътуване
• Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 50 000 на човек

Цената не включва
Допълнителни мероприятия, които се заявяват и заплащат на място
 Бакшиши – 25 € за целия престой, които се заплащат на място
 Всички разходи от личен характер
 Възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна от пътуване“ по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, при злополука.

Допълнителни екскурзии (цена на човек)
Тур Trindade – 18€
 Тур Saco do Mamanguá – 55€
 Трекинг Cachoeira da Melância – цена на запитване
 Обиколка с шхуна – 34€
 Полет с хеликоптер над Игуасу – 120$

Важно
Всички посочени цени са към момента на публикуване на програмата. При резервация цените и наличността на свободни места подлежат на препотвърждение.
 Минимален брой туристи за потвърждение на пътешествието е 10, а максимален брой участници е 12.
 Туроператорът има сключена задължителна застраховка "Отговорност на туроператора". 
 Туроператорът не носи отговорност за свободното ви време и избраните от вас занимания извън обявената от нас програма и допълнителни мероприятия.

Начин на плащане и условия за записване
Депозит за записване в размер на 2000 лв с краен срок 15.09.2019
 Плащане на пълната сума с краен срок 25.10.2019 

• Начин на плащане: В офисите на Темпора Травъл и Топ Трип, по банков път, с кредитна карта

За всички възникнали въпроси, за уточнение, за съвет, моля пишете ни по електонната поща на адрес office@toptrip.bg или ни се обадете по телефон: 0700 31 006, 02 44 84 145, 0888372556

Срокове за анулации и неустойки
До 30 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 От 30 работни дни до 20 дни – 500 лева
 От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
Важно да се знае: Анулационните срокове са различни за международните полети, вътрешните полети, хотелското настаняване и наземното обслужване. Те ще бъдат предоставени след получаване на депозит и препотвърждение на всички услуги и техните цени!

Необходими документи
Копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията.
 За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

Вид използван транспорт

Самолет; Автобус; Ферибот; Частни трансфери

Допълнителна информация

  • Топ Трип ® си запазва правото да прави промени в датите на полетното разписание (в случай на което клиентите ще бъдат своевременно уведомени), както и на реда по програмата, в зависимост от външни фактори, за да се вместим в обявената цена на договора, като гарантираме, че качеството на предлаганите от нас услуги остава непроменено!
  • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да 

Застраховки

TopTrip® е регистрирана търговска марка на Темпора Травъл ЕООД, ТО 5344, ТА РК-01-6997

"ТЕМПОРА ТРАВЪЛ" ЕООД е сключил задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", съгласно чл. 97 от ЗТ, покриваща отговорността му за причинени вреди вследствие неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност при условията на застрахователна полица.

Задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" е сключена с „Застрахователно Дружество Евроинс“ АД, гр. София, бул. „Христофор Колумб“ No. 43, със застрахователна полица 065 0000206/001, с валидност на действие от 10.01.2019 г. до 09.01.2020 г.

Включената в пакетната цена медицинска застраховка с лимит 10 000 € се сключва в Застрахователно Дружество MONDIAL ASSISTANCE, AWP P&C S.A., бул. Христофор Колумб 80/6, София 1592.

Избрани хотели по програмата:

 

Mirador do Rio Hotel 4*, Рио де Жанейро или подобен

Pousada Recanto, Парачи или подобен

Pousada Viva La Vida, Иля Гранде или подобен

Pietro Angelo Hotel 3*, Фош ду Игуасу или подобен

Pousada Santa Clara, Пантанал или подобен


Забележка:

При недостатъчна наличност към датата на потвърждение, или по други форсмажорни обстоятелства ще бъдат предложени хотели от същата категороя и локация.

БРАЗИЛИЯ

Официално име: Федерална Република Бразилия

Федеративна Република Бразилия е държава, заемаща централната и източната част на Южна Америка. Със своите 8,51 млн. km² и над 190 млн. души страната се нарежда на пето място по площ и по население в света.

Столица: Бразилия

Часова зона 
Бразилия - GMT-3

Валута 
Бразилия - реал (BRL)

Електричество 
Бразилия - 127 V 60 Hz, необходим е адаптер

Сигурност
Рио де Жанейро: препоръчително е да съхранявате оригинални документи, пари и ценности в сейфа в хотела; не излизайте със скъпи бижута, часовници, големи суми в брой; вземете само колкото смятате да похарчите през деня и копие от паспорта; бъдете внимателни към скъпа техника: телефони, фотоапарати, камери; движете се на групи, избягвайте неосветени или обезлюдени места; старайте се изглеждате сигурни в това на къде сте тръгнали; внимавайте с обувки/джапанки, лични вещи и багаж на плажа; спете на затворен прозорец и затворени/заключени врати! Не приемайте почерпки или покани от непознати, както и не ги допускайте до стаята си.
Посолство на република България във Федеративна република Бразилия Адрес: SEN 08, Asa Norte, CEP: 70800-911, Brasilia, DF, Brasil Тел.: +55 61 32236193; +55 61 32239849 Факс: +55 61 33233285 Дежурен телефон в извънработно време: +55 61 86023360 Работно време: 09:00 - 17:00 ч. Е-mail: Embassy.Brasilia@mfa.bg Website: www.mfa.bg/embassies/brazil

Спешни телефони
Бразилия – полиция: 190; бърза помощ: 192; пожарна: 193

Практически съвети 
Препоръчва се използването на организирани туристически обиколки на централната част и забележителностите на градовете. Напълно да се избягват бедните квартали, известни като фавели.
Препоръчва се да се отказва пренасянето на чужд багаж, дори и когато се знае съдържанието му.
Забранено е внасянето на всякакъв вид храни и домашни любимци без съответните удостоверения, за което проверките са много стриктни и глобите високи.

Митническа информация: http://www.mfa.bg/uploads/files/Brazil_customs.pdf
Забранено е внасянето на всякакъв вид храни и домашни любимци без съответните удостоверения, за което проверките са много стриктни и глобите високи.
Минималната присъда за трафик на наркотици е 5 години. И в двете страни се води последователна политика за борба с наркотрафика, съпътствана от особено внимателен технически контрол по летищата.

Не забравяйте: Международен паспорт (и копие), пари в брой и/или кредитна/дебитна карта, репелент, слънцезащитни продукти, дъждобран, шапка, слънчеви очила, удобни обувки, водоустойчиви калъфи/протектори за фотоапарати и мобилни телефони.

Бразилия


15 дни / 14 нощувки
Самолет
от 4860 лв.
Направи запитване
Код на офертата: AMSBR006ТТ